tecken på hudcancer på bröstet

Hudcancer kan uppstå var som helst på kroppen, men det är särskilt sannolikt att visas på områden som exponeras för solen på en regelbunden basis. Med detta sagt, bröstet är känslig i alla fall, så om du får en solbränna på detta område, dina chanser att utveckla hudcancer är ännu mer ökad. Att söka lämplig medicinsk behandling, är det viktigt att ha en god förståelse av de tecken som hudcancer finns på bröstet. Först då kan du få en korrekt diagnos och behandling.

En av de vanligaste typerna av cancer är basalcellscancer — det kan behandlas enkelt om diagnosen ganska tidigt. Det verkar mest som en platt lesion som är antingen knaprig eller ser vaxartad. Det som är bra är en gång behandlas, det är sällsynt att denna typ av hudcancer att komma tillbaka.

Skivepitelcancer är en annan typ av hudcancer. Den kan spridas ganska enkelt, så tidig diagnos är avgörande. Även så, en gång detekteras denna typ av cancer är enkel att härda. Det verkar oftast som en röd knöl som är fast eller en fjällande skada på huden.

En annan typ är Merkel cell carcinoma. Detta är sällsynt och kan vara svåra att behandla, eftersom det sprider sig till andra delar av kroppen, inklusive organ, snabbt. Det verkar oftast som blanka knölar som växer ut ur hårsäckar med färg som kan spänna från rosa till röd eller blå.

Den farligaste typen av hudcancer är melanom. Denna typ av cancer kan sprida sig till organ snabba och vanligtvis visas från en befintlig mullvad. Typiska symtom är en mullvad som omvandlar någon gång under ditt liv från symmetriskt till ojämn eller en annan färg, en spräcklig skada eller en mörk skada. Mullvadar som utfallande är också ett tecken på denna typ av cancer.

Kaposis sarkom är en av de mest sällsynta typer av hudcancer och påverkar hudens blodkärl. Det visar sig som rödaktig eller purplish områden var som helst på kroppen. Den kan även påverka slemhinnorna. Denna typ av hudcancer visar vanligtvis upp i folk med HIV, AIDS eller någon annan autoimmun sjukdom såsom lupus.

Talgkörtlar cancer är en aggressiv form av hudcancer som växer från olja körtlar. Den kan spridas snabbt och sprida sig till andra organ i kroppen. Typiska symtom är knölar som är svåra och kött-tonad och kan gå obemärkt eftersom de kan se ut fläckar.