tecken på att du är överarbetad

Medan håva in timmar på kontoret, är det lätt att gå överbord. Överbelastning kan påverka negativt din fysiska och psykiska välbefinnande genom att lägga till din stress. Dessutom är det svårt att upprätthålla sunda relationer när du är beroende av arbete. Om du uppvisar tecken på överbelastning, kom ihåg att arbetet är bara en aspekt av livet. Ta upp en avkopplande hobby eller tillbringa mer tid med vänner och familj.

När överbelastning, kan du ofta känna sig trött, men kan också ha svårt att somna på grund av en känsla av rastlöshet. En beroende på koffein under arbetsdagen kan ytterligare störa din sömn mönster.

Överskott stress kan hindra immunsystemets förmåga att försvara din kropp. Om du upplever en högre förekomst av sjukdomar, kan du arbeta för hårt. Ihållande migrän och en minskning i din sexlust är ytterligare fysiska symptom på överbelastning.

Övertidsarbete kan leda till känslor av hopplöshet och irritabilitet. Dessa stämningar kommer att manifesteras i form av arga utbrott och gråt. Kronisk stress kan bidra till utvecklingen av depression störningar.

Övertidsarbete kan bidra till ångest som du arbetar för att möta deadlines och imponera på din chef. Ångest kan manifesteras i form av muskelspänningar och en ihållande känsla av edginess. Hög oro kan också leda till högt blodtryck, som så småningom kommer att skada ditt hjärta, kärl och njurar blod.

Kronisk stress kan ha en negativ inverkan på ditt minne. Enligt Franklin Institute, en över utsöndring av stresshormoner begränsar din hjärnans förmåga att lagra och hämta information. Om du har svårt att komma ihåg detaljer, kan detta vara ett tecken på att du driver själv alltför hårt på arbetsplatsen.

Förändringar i en daglig vana kan vara ett tecken på överbelastning, så vara medveten om plötsliga ökningar eller minskningar i din vikt. Dessutom kan ett beroende av alkohol och tobak för avkoppling eller en alltför beroende av koffein för energi föreslår att du behöver en semester.

Om du tillbringar alltför mycket tid på jobbet, kommer du att känna sig kontakt med familj och vänner. Om dina relationer känner ansträngda och andra synpunkter på social tillbakadragenhet, skära ner på din arbetstid.