tecken och symtom på ischias i vaden

Ischiasnerven är den längsta nerven i den mänskliga kroppen. Det ligger i ryggmärgen på nedre delen av ryggen, men förlängningar av ischiasnerven resa genom resten av nedre delen av kroppen, hela vägen ner till tårna. Några problem med ischiasnerven som kan kännas genom benen kallas ischias.

Det vanligaste tecknet på ischias är smärta i hela musklerna i benen. Denna typ av smärta kallas Radikulit. Radikulit betyder helt enkelt att smärtan innebär en rot nerv. Smärtan kan variera från tolerabla till olidlig; i vissa fall kan den smärta även vara våldsamma, som en elektrisk stöt som passerar genom kroppen. Smärtan kan kännas speciellt när du sitter ner. Det kan också bli kännbara om du gör något som innebär att böja ryggraden, såsom nysningar, hosta eller sit-ups. Flera olika saker, till exempel en diskbråck, sporrar ben som orsakas av artrit eller en klämd nerv, kan orsaka smärta. I mycket sällsynta fall kan det även bero på en tumör eller andra hälsoproblem helt orelaterade till ryggraden.

Ischiasnerven tillåter rörelse och känsla i hela den nedre halvan av kroppen. Naturligtvis, om det finns ett problem med din ischiasnerven, kan du uppleva en viss svaghet. Denna svaghet kan signaleras med svårighet står på tårna eller lyfta hälen från marken. Du kan också uppleva stickningar under dessa områden, liknande den känslan man får när en kroppsdel ​​somnar.

Eftersom ischiasnerven består av rot nerver som sträcker sig från ryggraden, är det mycket troligt för domningar att vara ett symptom på ischias. Ibland kan du också uppleva smärta eller svaghet i ena benet och domningar i den andra. Detta gäller särskilt om du lider av en klämd nerv som tryck på nerven kan ge dig varierande symtom längs benen och kalvar.

Om du upplever symtom på ischias i vader, är det viktigt att se en läkare så snart som möjligt. Dessa tecken och symptom kan användas för att diagnostisera ischias, men i slutändan en läkare kommer att ställa diagnosen. Självmedicinering för detta tillstånd är inte att rekommendera. Medan ischias själv är ett allvarligt tillstånd, kan det också vara ett tecken på att något annat är fel med din kropp. Endast en korrekt diagnos och behandling från en läkare kan åtgärda problemet.