tecken och symtom på en kall öm i ögat

Munsår är resultatet av herpes simplex virus. Ett utbrott orsakar oftast blåsor som munsår runt näsa och mun, men ibland blåsor kommer att påverka ögat också. En kall öm i ögat måste behandlas omedelbart, eftersom det kan leda till ärrbildning som kan skada synen, så det är viktigt att känna igen symptomen snabbt.

Ett vanligt tecken på ett herpesvirus munsår i ögat är överdriven rivning. Herpesviruset är en virusinfektion, så att kroppen att utsöndra högre nivåer av slem. Våra ögon naturligt riva för att ta bort främmande ämnen från den okulära regionen, så kronisk rivning kommer att leda till en herpesvirus munsår för att avlägsna överskottet slem.

Herpesviruset blåsor som bildas i ögat för att skapa munsår kan orsaka rodnad och inflammation. Sklera delen av ögat, vilket är den vita delen, kommer i allmänhet att bli ljusrosa till mörkrött beroende på graden av irritation. Sklera, kan ögonlocken och ögonkanterna också bli röd och verkar vara inflammerad och svullen.

Inflammationen och överskott slem närvarande i ögat kan ofta leda till dimsyn. Inflammation kan också vara en faktor i att förvränga synen förmåga, så om du är benägna att herpesvirus kallt öm utbrott kan dimsyn och ögonirritation vara ett tecken på att ett utbrott inträffar.

Alla symptom på munsår i ögat kan orsaka total smärta och obehag. Ögat är sannolikt att vara öm och smärtsam vid beröring, och du kan även uppleva smärta regelbundet blinkande. Smärta och obehag i ögat aldrig bör ignoreras, vare sig det är från en herpesvirus munsår eller inte, så kontakta läkare vid första tecken på konsekvent smärta.