tecken och symptom på inflammatorisk sjukdom

Inflammation orsakas ofta av vita blodkroppar som har börjat släppa alltför många kemikalier i blodet för att kämpa mot främmande kroppar, vilket i sin tur orsakar blodflödet ökar i dessa områden och kan så småningom leda till svullnad och rodnad. Detta i sin tur kan leda till smärta orsakad av stimulerade nerver. Sjukdomar som artrit är former av inflammatoriska sjukdomar.

Artrit är en av de mest allmänt erkända former av inflammatorisk sjukdom. Reumatoid artrit, skuldra tendinit, och giktartrit är mer specifika varianter av denna form av inflammatorisk sjukdom. Bäckeninflammation är också en allmänt erkänd form av inflammatorisk sjukdom.

Många av de tecken på inflammatorisk sjukdom är desamma som du kan uppleva med influensa. Dessa kan innefatta feber, frossa, aptitlöshet, och trötthet. Rodnad och svullna leder, leder vara varm vid beröring, och även förlust av ledfunktion är gemensamma med uppkomsten av inflammatoriska sjukdomar.

Medan de flesta av de symptom som förknippas med inflammatorisk sjukdom kommer att upplevas en åt gången, är det möjligt att lida några av dem samtidigt. Dessa kan bestå av muskelstelhet, ledsmärta och stelhet och huvudvärk.

Det finns flera steg som behövs för att göra en diagnos av inflammatorisk sjukdom. Först måste du genomgå en fysisk undersökning och ge en fullständig medicinsk historia. Då en utvärdering kommer att göras av var och när du upplever ledvärk och stelhet. Detta följs vanligen av röntgen och andra specialiserade medicinska tester.

Många lider av inflammatorisk sjukdom tar mediciner för att lindra smärta och inflammation. Du kan också prova en sjukgymnastik rutin för att arbeta igenom stelhet eller använda käppar och hängslen för att hjälpa vid behov. Det är också en bra idé att ändra dina dagliga aktiviteter som orsakar smärta.