tecken och symptom på hypotyreos: salt begäret

Medan ett sug efter salt kan vara ett tecken på en mängd olika fysiska sjukdomar, är det ett speciellt återkommande symptom bland dem som lider av hypotyreos, även känd som en under-aktiva eller låg sköldkörtel.

Mayo Clinic definierar hypotyreos som ett villkor som stör kroppens kemisk jämvikt när sköldkörteln inte upprätthålla nödvändiga hormoner.

Hypotyreos inverkar negativt kroppens förmåga att absorbera både natrium och magnesium, enligt Dr Ray Peat, en bidragande orsak till Thyroid info på nätet. En längtan efter salt är kroppens kö som det vill ha mer. När vi svarar, ökar konsumtionen av ytterligare natrium produktionen av hormonet aldosteron.

Aldosteron hjälper till att reglera natrium i kroppen och det begränsar förlusten av magnesium. Magnesium gör kroppens celler mer mottagliga för hormoner som produceras av sköldkörteln.

När låga nivåer av aldosteron cue att njurarna utsöndrar salt, orsakar detta en ökning av urinering, överdriven svettning och törst. När njurarna inte behålla nödvändiga halter av natrium, lågt blodtryck resultat, orsakar yrsel och yrsel. Kroppen kommer att kämpa för att upprätthålla halter av natrium och när den inte kan göra det, kan betydande trötthet förekomma.

Lägga salt i kosten rekommenderas. Havssalt har visat sig särskilt fördelaktigt eftersom det innehåller spårämnen som vanligt bordssalt inte.