symptom på intolerans mot choklad

Att känna tecken på choklad intolerans kan hjälpa till att identifiera allergier och definiera sjukdomar. Choklad är en favorit söt hopkok för många som ägnar sig åt sin mörka, rik smak. Finns i flera former, är det kommersiellt tillgängligt på många butiker, och är en ingrediens i allt från restaurang mat till tvål. Identifiera symptomen kan hjälpa till att undvika full-on allergiska reaktioner.

Tål choklad kan orsaka flera mentala skärmar av symptom. För dem som är intoleranta, kan förvirring eller oro uppstår inom en timme för att äta en coco-lastad produkt. “Brain dimma” (oförmåga att tänka klart “kan åtföljas av en huvudvärk. Allmänt irritabilitet är också en möjlig symptom. Oro, nervositet eller otålig finns tecken på att kroppen inte reagerar normalt till chokladen. För dessa symptom, den enda botemedlet är att undvika produkter som innehåller coco. Vissa personer kan välja att ta itu med dessa symptom, beroende på svårighetsgrad.

För dem med en intolerans mot choklad, kan mag-frågor inom kort efter konsumtion. Illamående eller en känsla av att vilja kräkas, är en av dessa symptom. Allmänt obehag eller kramper kan också förekomma i magen. I svåra fall kan diarré eller kräkningar följa. Matsmältningsbesvär eller halsbränna efter att ha ätit choklad faller också in i denna kategori. Dessa symptom på intolerans är behandlingsbar med over-the-counter läkemedel. Vissa konsumenter kan välja att fortsätta äta choklad och behandla symptomen om de inte är allvarliga. Om dessa symtom inte avtar med rekommenderade doser av läkemedel, söka ordentlig medicinsk vård. Långvarig symtom kan vara ett tecken på andra medicinska frågor.

För dem med en intolerans mot choklad, kan allvarliga andningssvårigheter uppstå efter konsumtion. Väsande andning, hosta och nysningar kan inträffa inom en kort tid för att äta choklad för de drabbade. Detta kan variera från lätt till svår. Mer allvarligt andningssvårigheter kan vara svullnad i luftvägarna. Detta orsakar andnings att vara begränsad och kan orsaka kvävning om de lämnas obehandlade. Omedelbart söka läkarvård för någon andfåddhet efter intag av coco produkter. De som lider endast med nysningar och hosta kan ta over-the-counter eller receptbelagda allergi mediciner för att behandla symptomen.

Eftersom sann intolerans eller allergier mot coco, vad choklad är gjord av, är sällsynta, symptomen uppträder efter konsumtion bör medicinskt utvärderas. Många gånger är symtomen inte orsakas av kokos eller choklad själv, utan av andra ingredienser i produkten. Mjölksocker ingår i chokladtillverkningsprocessen kommer att orsaka liknande symptom för dem som är laktosintoleranta. Nötter och mutter oljor används ibland i chokladkakor, vilket reaktioner i de med allergier. Soja, mjölk, gluten och koffein är också ingredienser i vissa chokladprodukter.