symptom på ett knä infektion

När du pratar om ett knä infektion, kan bakteriell patogen som ansvarar för tillståndet tränger nästan någon del av knäet, inklusive gemensamma, bursa, ben och även hud. Detta kan orsaka ett medicinskt tillstånd för att utveckla som för med sig sin egen uppsättning av symptom. Beroende på vilket område av infektioner, kommer symptomen varierar från person till person.

Av alla de infektioner som kan plåga knäet, är bursit en av de mer vanliga. Om bakterier penetrerar en eller flera av slemsäckar, som är kuddarna ligger längs ben, senor och muskler i knäet, kan området bli inflammerat, vilket knä bursit. Med denna typ av infektion, en person upplever vanligtvis någon svullnad, värme, ömhet och smärta. Var och en av dessa symtom kan göra det ganska svårt för en person att flytta eller plats tryck på själva knäet.

En annan vanlig infektion i knäet är ett tillstånd som kallas septisk artrit. Med dessa förutsättningar, invaderar en bakteriell patogen fogen av knäet, att skada dess struktur och orsakar inflammation. Detta utlöser ofta symptom på knä värme, svullnad och smärta, särskilt under tider av fysisk ansträngning. Infektionen kan också orsaka symptom på feber (mellan 100 till 101 grader F) som ofta åtföljs av frossa.

När infektionen invaderar de faktiska ben i knäet, kan den orsaka tillståndet för osteomyelit. Osteomyelit kännetecknas av en försämring av benet som orsakas av en bakterie eller svamp som bildar en abscess. Denna abscess skapar slutligen ett hinder i tillförseln av blod till det drabbade benet. När detta sker, de flesta människor börjar att visa symptom på det tillstånd, inklusive en spolning och svullnad på huden ovanför den infekterade ben, ömhet och smärta inom detta samma område och även en del trötthet och irritabilitet inom den lidande.

Inte bara göra infektioner plåga själva strukturen av knäet, kan de också påverka huden i samma område av kroppen. Denna typ av bakteriell infektion är känd som cellulit, som vanligtvis orsakas av streptokocker eller stafylokocker bakterie. Eftersom denna infektion sätter in, blir huden varm, rodnad, svullen och öm. Om den lämnas obehandlad kan den sprida sig till den underliggande vävnaden och så småningom invaderar blodomloppet.

För att råda bot nästan någon av de symtom du upplever på grund av en knä-infektion, måste du först behandla sjukdomen. Med alla dessa villkor, innefattar första behandling en antibiotikabehandling för att döda bakterierna som påverkar det gemensamma, bursa, ben eller hud. Därifrån kan kortikosteroider användas för att minska inflammation och svullnad, kan området behöva avtappning av vätskor som har ackumulerats på grund av infektion eller en faktisk kirurgiskt ingrepp kan behöva utföras för att åtgärda eventuella skador som har uppstått eller ta bort en sjuk vävnad eller ben.