symptom på bröstcancer metastisis till lunga

Bröstcancer kan sprida sig till någon del av kroppen. Lungorna är den näst vanligaste området för bröstcancer metastaser. Sextio till 70 procent av kvinnor som dör av bröstcancer lider av lungmetastaser.

När bröstcancer har spridit sig till lungorna, 25 procent av patienterna har inga symptom. Cancern i lungorna är allmänt detekteras av en rutinmässig röntgen eller datortomografi.

Om bröstcancer har spridit sig till lungorna, kan en icke-produktiv eller torrhosta vara ett symptom. Hosta som producerar blodiga upphostningar är ett tecken till oro.

Bröstsmärta på grund av att lungorna är irriterad från cancern kan vara ett symptom på bröstcancer som har spridit sig till lungorna. Smärta i axlar och ner armarna kan också vara närvarande.

Andfåddhet kan vara en indikation på att bröstcancer har spridit sig till lungområdena. Den spridd cancer kan leda till problem med andningen.

När bröstcancer har spridit sig till lungorna, anses det vara den mest avancerade och är steg IV. Behandling är vanligen begränsad till att lindra symptomen och hjälpa till att förlänga patientens liv.