symptom på alkoholförgiftning

Många människor njuta av alkohol som ett sätt att slappna av och skära loss med vänner, men dricka kan vara farlig. I tillräckliga koncentrationer, är alkoholen en potentiellt dödligt gift. Om du gillar berusningsdrickande eller gå på fester där folk dricker tungt, är det viktigt att känna igen tecken på alkoholförgiftning. Att kunna känna igen skillnaden mellan någon som är bara full och någon som lider av alkoholförgiftning kan betyda skillnaden mellan liv och död.

Alkoholförgiftning är ett farligt tillstånd som orsakas av att dricka för mycket alkohol på kort tid. I stora koncentrationer, alkohol är extremt giftiga för kroppen, och kan orsaka hjärnskada eller död. Enligt alcohol-information.com, finns det cirka 50.000 fall av alkoholförgiftning varje år i USA och ungefär ett dödsfall i veckan.

Offer för alkoholförgiftning tidigt kommer att visa tecken på extrem berusning, såsom sluddrigt tal, dålig samordning och en stark lukt av alkohol. De kan verka förvirrad och tystlåten. Deras alkoholförgiftning kan också innefatta, Okontrollerad kräkningar, Beslag, mycket långsam eller oregelbunden andning, Medvetslöshet utvecklas till koma, hud blekhet eller en blå nyans på huden, Hypotermi

Alkohol är ett centrala nervsystemet (CNS) depressiva. Enligt webbplatsen Talking alkohol, när någon konsumerar för mycket alkohol, saktar takten i andas för mycket. Hjärnan kan inte få tillräckligt med syre och, så småningom, stängs de delar av nervsystemet som kontrollerar andning och hjärtat, vilket leder till döden.

Oerfarna dricker är mer benägna att drabbas av alkoholförgiftning än andra. De har lägre toleranser, och vet inte hur man ska stimulera sig för att inte dricka för mycket på en gång. Alkoholkonsumenter i tonåren och tjugoårsåldern delta ofta i berusningsdrickandet, som sätter dem i riskzonen.

Alkoholförgiftning orsakar medvetslöshet innan döden. Det finns en skillnad mellan beslutar att somna något berusad och passerar ut. Om någon har gått ut från att dricka, inte lämna honom att “sova bort det.” Hans blod alkohol kan fortsätta att stiga även efter det att han har somnat, vilket resulterar i döden.

När du är osäker, ring ett nödnummer. Mayo Clinic rekommenderar att du omedelbart ringa 911 om personen är medvetslös. Om personen är vid medvetande, ring Poison Control på 800-222-1222. Utbildad personal kommer att hjälpa dig att avgöra om du har att göra med en medicinsk nödsituation som kräver att du få personen till sjukhuset.