symptom efter IVF överföring

Graviditet symptom som kan uppstå efter in vitro-fertilisering (IVF) skiljer sig inte från de tidig graviditet symptom någon kvinna har. När embryona överförs tillbaka till livmodern, om graviditet inträffar, kommer det fortsätta som alla andra. Dock måste en kvinna som har genomgått IVF läst några symptom hon upplever med försiktighet. IVF förfarande kräver vanligtvis kvinnor att ta vissa hormoner som kan orsaka graviditetsliknande symptom även hos kvinnor som inte är gravid.

Det är vanligt att kvinnor börjar känna trött inom några dagar efter befruktningen (eller i IVF patientens fall, överföring). Detta symptom orsakas av en ökning i hormonet progesteron. I naturliga graviditeter är progesteron frigörs genom kroppen i allt större mängder som hormonet är nödvändig för att upprätthålla slemhinnan i livmodern där ett befruktat ägg implantat. Efter överföring, måste IVF patienter ta progesteron tillskott eller injektioner för att upprätthålla detta foder. Utmattnings ett IVF patienten känner efter överföring kan bero på progesteron kosttillskott, eller det kan bero på att progesteron som frisätts av kroppen eftersom en graviditet har startat.

Inom en eller två veckor efter en IVF överföring, kan en kvinna upptäcker att hon har svullna eller mycket anbud bröst. Hon kan också känna hennes bröstvårtor stickningar och märker att hennes aureoles har mörknat. I början av graviditeten, kan någon eller alla ändringar i bröstet uppstå på grund av förhöjda nivåer av hormonerna östrogen och progesteron översvämningar kroppen. Dock måste IVF patienten ta sådana förändringar med en nypa salt, eftersom hon är nästan säkert att ta progesteron kosttillskott som också kan utlösa sådana symtom.

Illamående är förmodligen den mest kända tecken på graviditet. Den orsakas av ökade mängder av hormoner i kvinnans kropp. Ibland illamående kan börja så tidigt som en vecka efter befruktningen. För IVF patienten, kan det förekomma inom några dagar från embryon överförs till livmodern. Trots detta är den klassiska symptom på graviditet, inte alla kvinnor blir illamående. Vissa kvinnor känner helt friska, medan andra mår illa hela dagen lång.

Ett klassiskt tecken på tidig graviditet är behovet av att urinera ofta. Enligt March of Dimes, är detta symptom orsakas, delvis, genom produktionen av hormonet humant chorionic gonadtropin (hCG). HCG görs av celler som bildar moderkakan, och under normala omständigheter dess närvaro i kroppen är en definitiv tecken på graviditet. Men många IVF protokoll kräver patienterna att ta bilder av hCG efter överföring för att upprätthålla en graviditet om det inträffar. Således, om en kvinna har haft en hCG skott, täta urinträngningar kan orsakas av skottet, och inte graviditet.

En IVF Patienten bör förvänta hennes tid att komma ungefär 14 dagar efter överföringen. Om mer än 14 dagar passera utan en period, kan patienten vara gravid. Ibland kan en kvinna ha en betydligt ljusare eller kortare tid än vanliga –this kan vara ett tidigt tecken på graviditet också.