symptom av diskbråck nacksmärta

När någon lider ett diskbråck i nacken, betyder det att brosk som ligger mellan kotorna av halskotpelaren har brustit eller slits, vilket gör att den mjuka, inre lagret av brosk för att skjuta ut genom det yttre skiktet. Eftersom det finns åtta par nerver inom denna region i ryggraden som gör upp i halsen, kan en person uppleva mer än bara nacksmärta från detta tillstånd, vilket ledde till en myriad av symtom som de flesta människor inte nödvändigtvis förväntar dig.

De flesta människor som lider av en diskbråck i nacken kommer att uppleva någon form av nacksmärta. Med totalt sju kotor som utgör halskotpelaren, kan denna smärta vara mild till svår, beroende på hur allvarlig och plats för brott liksom det sätt på vilket kroppen reagerar på diskbråck av skivan.

Med antalet nerver som ligger i nacken, kan en person med diskbråck lider från en närliggande smärta. Denna smärta kan börja i nacken och utgå ut i axlar och rygg samt ner i armar, händer och även fingrar. Det kan också isoleras till bara axlarna, mellan skulderbladen eller inom en eller båda armarna. Det beror egentligen på de nerver som är “klämda” av diskbråck. Och likt nacksmärta själv, angränsande smärta kan köras från en tråkig bulta till en skarp, skytte värk.

Eftersom potentialen hos en nerv som “kläm” är mycket större med en diskbråck, är det också möjligt för vissa människor att uppleva några domningar. Denna speciella symptom kan eller inte kan åtföljas av smärta, men kommer att känna som om det finns en brist på känsla i halsen, armar, axlar eller rygg eller som om det drabbade området har somnat.

För vissa människor, kan en diskbråck i nacken orsaka symptom som bäst beskrivs som en stickande eller taggig känsla inom regionen av kroppen som är ansluten till klämd nerv. Normalt kommer stickningar eller stickningar köra ned armen och ibland in i fingertopparna. Men det är fullt möjligt att uppleva samma känsla i halsen själv, över axlarna eller ner på baksidan.

Beroende på graden av bråckbildning och intensitet av tryck, kan en person också uppleva en viss svaghet från en diskbråck i nacken. När denna symptom är närvarande, kan svaghet kännas i armar och händer, manifesterar sig som en svårighet att flytta dessa extremiteter eller ens hålla och bära föremål. Om en kompression har skett från diskbråck, kan en persons förmåga att gå blivit något nedsatt.