spondylolisthesis övningar

Spondylolisthesis är ett tillstånd, varigenom integriteten av ryggraden äventyras, vilket möjliggör en av den nedre kotorna som “glida framåt” ur läge. Även graden av spondylolistes kan variera kraftigt – från fall som inte ens märkbara för dem som kräver massiva livsstilsförändringar – effektiv behandling vanligtvis kräver användning av regelbunden motion för att stärka ryggen och förhindra att tillståndet snabbare.

Om symptom uppträder, är spondylolistes präglas av muskelspänning i hamstring området, utstrålande smärta hela glutes och lår och lokaliserade smärta i nedre ryggen. När det gäller behandlingen i fråga, är det vanliga tillvägagångssättet att bara föreskriva en vanlig stretching och utövar rutin. I extremt svåra fall kan krävas operation. Medan spondylolistes oftast orsakas på grund av åldersrelaterad artrit, kan det också uppstå efter en ryggradsfraktur från tyngdlyftning eller annan aktivitet.

I allmänhet är yoga starkt rekommenderas för dem som lider av spondylolistes eftersom det kan bidra till att stärka och förlänga trånga och överarbetad ryggmusklerna, vilket ger varaktig lindring från tillståndet. Yoga är en gammal form av indisk övning som går samman flexibilitet utbildning med djupa andetag för att skapa en träning som kan beskrivas som att flytta meditation. När yoga samtidigt lider av spondylolistes, vara noga med att gå extra långsamt på varje rörelse, bara framåt djupare in sträckan eller position när du är helt säker på att det är inte irriterande ditt tillstånd. Utbildning i yoga i en grupp klass eller på egen hand tre eller fyra gånger i veckan kan hjälpa till att lindra symtomen.

Stretching är också viktigt att lindra spänningar från ryggen. Utför en back flexion stretch genom att ligga på marken och curl till en boll genom att samtidigt dra knäna mot bröstet och försöker att sträcka huvudet mot knäna. Håll denna rundade läge i 10 sekunder, släpp sedan. Upprepa för totalt åtta till 10 repetitioner.