sjukgymnastik behandling av gikt

Gikt är en komplex form av artrit som orsakar allvarliga, plötsliga attacker av smärta och ömhet i leden vid basen av stortån. Med för mycket urinsyra i blodet orsakar gikt, och när nivåerna blir för hög, är hårda kristaller bildades i lederna. Medan gikt först angriper den stora tån, kan det också attackera dina klackar, knän, vrister eller armbågar. Sjukgymnastik kan lindra symptomen på detta tillstånd och förhindra att det upprepas. Sjukgymnastik består av en mängd olika övningar som minskar symtom.

Stretching ökar flexibiliteten i kroppen, och en sjukgymnast får du deltar i måttliga övningar för att minska stelhet och öka blodcirkulationen. Utföra enkla sträckor, såsom knäböjningar, lindrar spänningar i lederna och minskar inflammation. Knäböjningar görs genom att luta sig över, med en liten böj i knäna, och försöker att röra tårna. Vissa sjukgymnaster rekommenderar prestanda sortiment av rörelsemönster övningar som är involverade i yoga, tai chi och pilates.

En sjukgymnast måste du börja uthållighet övningar för att förbättra blodcirkulationen, hjärtfunktion och lindra symptom på gikt. Eftersom gikt angriper ofta fötterna, är det viktigt att engagera sig i skonsamma övningar som inte kommer att sätta någon extra belastning på nedre extremiteterna. Sjukgymnastik kommer att innehålla en simning eller stationär cykling program som lätt kan övervakas av en terapeut. Som din kondition förbättras, kommer övningarna att bli mer ansträngande.

Styrkeövningar skick och tona dina muskler, vilket ger dig friska och starka leder. Sjukgymnastik innebär att man använder lätta hantlar för att utföra enkla benövningar, såsom knäböj och utfall. Dessa övningar främja cirkulationen i benen och fötterna och förhindra lederna från att bli inflammerad.