progesta-vård grädde biverkningar

Progesta-Care säljs över disk, så behövs inte ett recept, och tillverkaren touts att krämen är tillverkad av naturligt progesteron. Använda produkter gjorda med naturliga ingredienser kan verka säkrare än att använda receptbelagda produkter. Emellertid kan även naturliga ingredienser resultera i oönskade biverkningar. Det är viktigt att förstå några biverkningar som kommer med hjälp av Progesta-Care innan du använder krämen.

Progesta-Care är en kräm gjord av naturligt progesteron. Det är tänkt att hjälpa kroppen att upprätthålla en hälsosam balans av östrogen till progesteron. Personer som lider av Myom och de vars kroppar producerar för mycket östrogen och inte tillräckligt progesteron kan dra nytta av användningen av denna produkt, enligt Progesta-Cares maker.

Den energiska Nutrition hemsida rekommenderar att kontakta en läkare om du upplever irritation, rodnad eller obehag när du tar Progesta eller om du märker några förändringar i brösten eller oregelbunden menstruation. Anti-Aging Guide webbplats varnar också för att användarna kan bryta ut med akne när man börjar använda krämen. Dessutom kan vissa människor upplever allergiska reaktioner mot vissa ingredienser i grädden, så det är lämpligt att granska ingrediensförteckningen för att du har några kända allergier till någon av ingredienserna.

Kvinnor som är gravida eller ammande, och de som har för avsikt att bli gravid, inte bör använda denna produkt, enligt Energetic Nutrition hemsida. Dessutom, inte platsen inte råda med någon aktuell progesteron i delar av kroppen där alfa hydroxisyror har tillämpats under de senaste 24 timmarna, eftersom sådana syror kan störa absorptionen av aktuella progesteron. Många over-the-counter hudvårdsprodukter, såsom Neutrogena frisk hud Eye Cream, som är tänkt att minska uppkomsten av rynkor och åldrande, innehåller syror alpha hydroxy.

Progesta-Care kräm är endast avsedd för att användas av vuxna 18 år och äldre. Dessutom, genom att använda mer än den rekommenderade mängden 2 oz. av krämen per månad kan resultera i alltför höga nivåer av progesteron i kroppen.

Denna produkt har inte utvärderats av amerikanska Food and Drug Administration. Dessutom har progesteron bedömts av delstaten Kalifornien att vara cancerframkallande. Tala med din läkare innan du använder Progesta-Care kräm för att se till att det rekommenderas för dig och att det inte kommer att störa någon medicinsk behandlingsregim du för närvarande.