premenstruella ischiasnerven smärta

Smärta som strålar ut från din bäckenregionen och reser ner benet innan din menstruation kan vara premenstruella ischiasnerven smärta. Det är ett smärtsamt tillstånd som orsakas av ischiasnerven förvärras av endometrial vävnad växer i magen som är kopplade till eller som är i närheten av din ischiasnerven. Hormonerna under menstruationscykeln utlösa endometrial vävnad att svälla och tryck på ischiasnerven som orsakar smärta. Medan kirurgi är den vanligaste lösningen, kan hormonbehandling och smärtlindring också vara alternativ för behandling av premenstruella ischiasnerven smärta.

Din ischiasnerven är en stor nerv som går från mitten av nedre delen av ryggen ner båda benen. Det körs bakom knäna och ner i fötterna. Ischiasnerven styr känslor i benen och när det blir irriterad kan orsaka smärta i nedre delen av ryggen, höfter och ben. Smärtan kan börja som stickningar och utvecklas till svaghet och domningar. Smärtan kan stråla så långt ner som tårna.

Endometrios uppstår när livmoderslemhinnan växer utanför livmodern. Dess orsak är inte känd, men drabbar 1% till 5% av kvinnorna i barnafödande år. Vävnaden kan odlas på urinblåsan, äggstockarna eller i buken. Symtom kan vara smärtsamma perioder, tunga perioder, smärta i bäckenet området och smärta i nedre ryggen. Vänster obehandlad endometrios kan orsaka infertilitet eftersom vävnaden kan blockera äggledarna ansluter äggstockarna till livmodern.

När endometrial vävnad växer utanför livmodern nära ischiasnerven, kan det orsaka svår smärta som strålar ut från nedre delen av ryggen ner i dina höfter och ben. Smärtan kan bli allvarlig nog för att störa den normala dagliga aktiviteter. Endometrial vävnad kan fästa sig till ischiasnerven. Tarmproblem, såsom diarré, förstoppning, smärta och svullnad kan förekomma.

Laparoskopi kan användas för att diagnostisera och behandla endometrial vävnad tillväxt. Kirurger använder intensiv värme för att förstöra den endometriala och ärrvävnad. Mindre skador orsakas till friska vävnader genom detta förfarande. Återhämtningstiden är mycket snabbare än med traditionell kirurgi.

Din läkare kan ordinera hormonbehandling om din smärta är inte svår och kirurgi är inte motiverad. Detta inkluderar piller. Progestiner används för kvinnor som inte kan ta östrogen. Båda dessa används för att reglera dina perioder och minska symtomen.

Din läkare kan ha du behandla dina symptom med over-the-counter läkemedel såsom naproxyn (Aleve) eller ibuprophen (Motrin eller Alvedon). Om dessa inte lindra din smärta, kan hon ordinera starkare smärtstillande för dig.

Du kan minska dina symtom genom att begränsa din konsumtion av koffein och alkohol. Regelbunden motion kan hjälpa till att lindra en del smärta. Med hjälp av värme eller kalla kompresser kan erbjuda viss lättnad. Att få stöd på nätet kan hjälpa dig att hantera den känslomässiga aspekten av detta tillstånd. Kommunikation med din läkare och lära allt du kan om ditt tillstånd kan hjälpa dig att hitta lättnad.