polyetylenglykol naturliga alternativ

Polyetylenglykol är den mest använda polymeren i biomedicinska tillämpningar. Det har använts under de senaste 20 åren i läkemedel som behandlar cancer, hepatit, reumatoid artrit och Crohns sjukdom. Den används också i industriell tillverkning och många tandkräm, krämer, deodoranter och smörjmedel. Riklig alarmerande och motstridiga uppgifter publiceras på denna förening, främst av personer inom alternativa hälsa. Larmrapporter överdriva forskning och oklart punkt för fara. Men en noggrann analys av den senaste forskningen och studier som utförts på polyetylenglykol indikerar lite stöd för dessa rapporterade faror.

Används som ett laxermedel, är polyetylenglykol 3350 känd som PEG 3350 eller MiraLax. Många naturliga alternativ lindra förstoppning inklusive ökad vattenförbrukning, ökad konsumtion fiber, aloe, rabarber, probiotika, magnesium och akupressur. En mängd olika teer har också visat läkemedel påverkar på förstoppning inklusive maskros, goldenseal och mjölk tistel.

Det gamla indiska hälsovårdssystem av Ayurveda har länge förespråkat användning av oljor för att återfukta huden och för smörjning. Filosofin av Ayurveda är jordad i sin helhetssyn på hälsa. Att hålla huden återfuktad, ayurvediska metoder är tidskrävande ekologisk mjölk, vatten, fullkorn, hälsosamma fetter, frukt och mörka bladgrönsaker att återfukta kroppen inifrån. En daglig oljemassage rekommenderas att hålla huden smidig. Ayurvediska hälsometoder är baserade i tre kategorier av psykofysiologiska principer kallade doshas. Att förstå vad dosha typ du kan hjälpa dig att utveckla en skräddarsydd hudvård.

Naturliga polymerer är alternativ till syntetiska polymerer såsom polyetylenglykol. Naturliga polymerer inte ackumuleras i kroppen. De inkluderar poly-sackarider, vilka är polymera kolhydratstrukturer som fungerar effektivt som bärare för andra element i kroppen. Naturliga polymerer såsom heparin, dextran och chitosan används redan i ett brett spektrum av läkemedelsleveranssystem.

Många cancerbehandlingar innefattar polyetylenglykol. Ny forskning visar att polyetylenglykol (PEG) 8000, tas som ett kosttillskott, kan undertrycka och förebygga tjocktarmscancer. PEG-föreningama används också i läkemedel som framgångsrikt har reducerade tumörer hos patienter med lungcancer, njurcancer, leukemi, äggstockscancer och bröstcancer. Det finns inga tillgängliga alternativa läkemedel för dessa läkemedel.