peppar hud bränn åtgärder

Vissa paprika, som paprika, är lugnande och mild. Men Jalapeno, chili, thailändska och andra hot peppers kan vara irritera huden samt munnen. Använd handskar när hugga jalapenos och andra heta peppar, men om du har av misstag fått peppar oljor på huden, kan det bränna och bli mycket smärtsamt.

Peppar olja bränner huden vid kontakt, känslan blir värre ju längre oljan kvar på huden. Inget belopp av vatten eller torka gör den brännande känslan som orsakas av hot peppers försvinna. Istället mätta en bomullstuss med alkohol och gnida den mot det drabbade området. Detta bidrar till att minska oljan från din hud. Tvätta området i kallt vatten med en fettskärande diskmedel för att bli av med någon extra olja på huden.

Hud naturläkemedel som innehåller mejeriprodukter är de mest lugnande och hjälper till att motverka peppar olja värme. Du kanske har hört att dricka mjölk eller äta glass stannar värmen sprids om du äter något som är alltför kryddig. På samma sätt, placera mejeriprodukt på huden hjälper till att stoppa den brännande känsla. Doppa de drabbade området i kall mjölk, yoghurt, keso, gräddfil eller glass. Om du inte har mejeri hemma, använda en annan olja på huden, såsom olivolja eller vegetabilisk olja, för att späder ut peppar olja.

Peppar brännskador är vanligtvis små, men om du inte kan ta bort peppar olja, är du fortfarande känner en brännande känsla efter flera timmar eller bränna har orsakat huden blister, kontakta din läkare. Om peppar olja har hamnat i ett känsligt område, som ögon, näsa eller underlivet, kontakta Poison Control Center eller ring 911 för specialiserade instruktioner.