orsaker till tryck och ringer i örat

Ringningar i örat indikerar innerörat skador. Tryck i örat indikerar någon form av blockering eller svullnad. Trycket kan orsaka skador på innerörat, vilket gör att uppkomsten av tinnitus. En blockering kan också minska din förmåga att höra, att ringa mer hörbart i örat. Lindra den underliggande orsaken till örat tryck kan hjälpa till att lindra ringer och skydda innerörat från ytterligare skador.

Tryck kommer att märkas i örat om du har en öronvax blockering, öroninfektion, vätska i mellanörat-vanligt förekommande med en förkylning, influensa eller allergi-eller innerörat virus.

Innerörat är balans och hörsel strukturer bildar en intrikat labyrint av rör fyllda med nervändar och vätska. Om tryck och svullnad störa flödet av vätska, kan du utveckla ringningar i örat tillsammans med yrsel och hörselnedsättning.

Örat innehåller också många små blodkärl, så högt blodtryck kan orsaka tryck och ringningar i örat. Ämnen som ihop blodkärlen som koffein, nikotin, alkohol och vissa läkemedel kan intensifiera örat ringsignaler.

Head trauma kan skada den känsliga strukturer i innerörat, vilket läcka, svullnad, bristning, tryck och ringningar i örat. Om du upplever örontryck och ringmärkning efter en olycka, kontakta din läkare.

Virus kan bosätta sig i örat och orsaka inflammation. Vanliga symptom på ett öra virus inkluderar tryck, ringer, yrsel, illamående och hörselskador. Ett recept steroid kan minska svullnad och lindra symtomen, viruset måste ha sin gång.

Skydda öronen från överdriven högt ljud och hålla främmande föremål, inklusive bomullspinnar, ur öronen, är två enkla sätt att minska risken för örontryck och ringer.