olje dra fördelar

Efter att ha godkänts av kändisar som Gwyneth Paltrow och Shailene Woodley, olja drar – använder olja för att ta bort bakterier från munnen – har blivit en hälso vurm. Även om du kan använda några tips och tricks för att göra olja drar effektivt, innebär den grundläggande metoden swishing olja runt munnen för att dra ut bakterier och gifter som ansvarar för karies. Olja drar är säkra och effektiva för att öka munhygien, och det har systemhälsofördelar samt.

Karies, dålig andedräkt och tandköttsproblem har en gemensam orsak – bakteriell överväxt i munnen. De elaka mikrober utsöndrar syra, som skadar tänderna, tillsammans med gifter som irriterar och skada din tandköttet. När fler bakterier sig på tänderna, de aggregerar och bildar kolonier som orsakar ännu mer skada, säger Cheryl Billingsley, DDS, ägare av Richmond Family Dentistry i Richmond, VA.

Minska bakterierna i munnen är nyckeln för friska tänder och tandkött. Öva olja drar kan bromsa graden av karies och tandköttsproblem, speciellt om du använder en antimikrobiell olja – som kokosolja – som dödar skadliga bakterier. Olja drar gör andan fräschare och dina tänder ser blankare och friska. Det är också bra om du lider av muntorrhet, eftersom olja är naturligt fukt, säger Billingsley.

Olja drar inte bara ge dig fina tänder, är det fördelaktigt för din hälsa. “Vår mun är porten till kroppen, och bakterier i munnen kommer att resa i blodet.”, Säger Victoria Veytsman, DDS, ägare av kosmetisk tandvård Studios i New York City. “Ju mindre bakterier i munnen, desto mindre som hamnar i din kropp och mindre belastning finns på ditt immunförsvar.” Parodontit är kopplat till hjärtbesvär som endokardit, så att hålla munnen ren med olja drar kan gynna din hjärt- och kärlhälsa .

Så länge du inte är allergisk mot din valda olja, experter är överens om att olja drar är säker. “Ibland är det svårt att göra det i 20 minuter, eller smaken är en utmaning”, säger Veytsman. “Men andra än logistiskt, det finns inga rapporterade biverkningar.” Om du kämpar med dessa faktorer, tillsätt en droppe pepparmyntolja till kokosnötolja, eller prova två 10-minuters sessioner i stället för olja dra i 20 minuter raka.