nivåer av sköldkörtel antikroppar

Sköldkörtel peroxidas (TPO) är ett enzym i sköldkörteln som hjälper till vid produktionen av sköldkörtelhormon. Nivåer av sköldkörtel antikroppar avser antalet av antikroppar i blodet som blockerar förmågan hos detta enzym för att korrekt fungera.

Onormalt höga nivåer av dessa antikroppar uppstår när immunsystemet felaktigt känner att sköldkörteln lider av en sjukdom. Detta resulterar i en strid mellan antikropparna och vävnaden uppfattas som främmande, och detta resulterar i inflammation.

Denna attack mot frisk vävnad förvärrar körteln och så småningom kan leda till hypotyreos, ett tillstånd där körtel utsöndrar otillräckliga mängder av sköldkörtelhormon.

De två vanligaste autoimmuna sjukdomar av denna typ är Hashimotos sjukdom eller Graves sjukdom. testning Thyroid antikropp främst förpliktas att hjälpa till att diagnostisera en autoimmun sköldkörtelsjukdom och för att skilja den från andra former av tyreoidit.

Medan Hashimotos sjukdom resulterar i låga nivåer av sköldkörtelhormon släpps verkar Graves sjukdom på motsatt sätt, som kulminerade i hyperthyroiditis, en produktion av för mycket hormon.

Tecken på att en individ kan lida av extrema mängder antikroppar inkluderar förstoppning, koncentrationssvårigheter, torr hud, hals svullnad, trötthet, håravfall, tunga eller oregelbunden menstruation cykler, frossa, viktökning, ett svullet ansikte eller stelhet i lederna.