naturliga sätt att fylla smärtreceptorerna förlorade från opiatberoende

Om du inte längre tar opiater smärtstillande medel efter att ha tagit dem addictively, är det normalt att känna sig deprimerad, ängslig och mer känsliga för smärta. Dessa är inte bara vanliga symtom på opiatabstinens, men också en naturlig biprodukt av minskade nivåer av signalsubstanser, inklusive endorfiner, i hjärnan, som orsakas av att ta opiater upprepade gånger. Lyckligtvis kan naturliga ämnen och hälsosamma aktiviteter öka din nivå av endorfiner och höja humöret.

Endorfiner är signalsubstanser i hjärnan som binder till neuroreceptorer för att lindra smärta och lyft mood.Your kroppen producerar åtminstone 20 olika endorfiner, med beta-endorfin – bildas huvudsakligen av en aminosyra som kallas tyrosin – ser ut att ha den starkaste effekten. Införandet av opiater läkemedel i neurologiska system orsakar en flod av endorfiner – och andra signalsubstanser som dopamin och serotonin – i nöjet mitten av hjärnan. När detta händer upprepade gånger över tiden – som med vanliga opiatmissbruk – din hjärna förlorar en del av sin förmåga att frigöra och fylla sin försörjning av signalsubstanser på egen hand. När tillförseln av läkemedel abrupt avskuren, utarmat neurotransmittor nivåer leda till att du uppleva obehag, ångest och depression.

Öka endorfiner naturligt genom att delta i konditionsträning, såsom promenader, cykling eller simning, är det endorfiner, trots allt, som orsakar den kraftiga ökningen av lugn och välbefinnande kallas löparen höga,. Efter träningen, prova en liten mängd choklad att höja humöret – det innehåller fenylalanin, som stoppar nedbrytningen av endorfiner och låter kroppen dra nytta av smärtstillande signalsubstanser – liksom anandamid, en kemikalie som har visat sig efterlikna några av marijuana effekter på hjärnan. På grund av sockerhalten kan dock choklad lämna dig i ett energimått, så akta oss för overindulging,. Kryddstark mat är ett annat sätt att höja välbefinnandet, de capsaicinoids i varm paprika orsaka en stämning uppsving från endorfiner kroppen frigör som ett svar på det brinnande effekt på vävnader i munnen. Ancho chili har den lägsta nivån på kryddighet, med spansk peppar i mitten och habanero paprika på toppen,. Äta animaliska proteiner, såsom kalkon, nötkött och kyckling. De innehåller inte bara fenylalanin, men också tryptofan, en naturlig lugnande medel, och tyrosin, en byggsten av beta-endorfiner,. Hjälp kroppen tillverka fler endorfiner genom att ta C-vitamin, som främjar endorfin produktion, och genom att äta citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt,. den enkla handlingen att skratta utlöser frisättning av endorfiner, liksom. Nu är det dags att hyra dessa komedier du har tänkt att se.

Aldrig ombord på någon regim av vitamintillskott utan att diskutera det med din läkare först, dessa kan störa receptbelagda läkemedel. Du bör också diskutera ditt träningsprogram med din läkare om du har varit stillasittande ett tag. Om du besväras av depression som inte lyfter, kontakta din läkare, han kan ordinera anti-depressiva eller behandling. Om du har självmordstankar, kontakta din läkare eller en mental hälsa professionell omedelbart.