naturliga alternativ för betablockerare

Betablockerare är en serie av läkemedel som vanligen används för att behandla blodtryck, även om de har andra användningsområden såsom glaukom. Liksom många läkemedel, det finns biverkningar, så vissa patienter leta efter naturläkemedel som ett substitut för betablockerare. Om du har ordinerats betablockerare, prata med din läkare om naturläkemedel för att se om de är en bra passform för dig.

Vitlök har flera egenskaper till den som kan hjälpa hjärtat. Första, det har många svavelinnehållande föreningar. Svavel har visat sig vara låg hos personer med högt blodtryck, så en ökning av svavel kan hjälpa. Vitlök hjälper också blodförtunnande, vilket bidrar till att förhindra blodproppar som kan bildas i patienter med hjärt-kärlsjukdomar. Det sänker också lipider, en annan fördel för att hjälpa patienter som betablockerare sänka risken för hjärtattack.

Saffran är en av de dyraste kryddorna i världen, men turligt nog lite räcker långt. De små trådar av Crocus sativus blomman innehåller en kallad kemisk crocetin som har visat sig ha en positiv effekt på blodtrycket. Matlagning med saffran eller göra en te ur det både kan hjälpa, men kostnaden kan göra det oöverkomliga för många.

Hjärtat friskt fördelarna med omega-3-fettsyror har utropat år. Ta ett tillägg, såsom fiskolja har blivit ganska populärt. Linfrön och deras olja är också populära, både innehåller omega-3 fettsyror, som bidrar till att minska kolesterol. Att minska kolesterol, i sin tur, sänker blodtrycket och risken för hjärtattack, som betablockerare är tänkt att hjälpa också. Det kan finnas vissa läkemedelsinteraktioner men så konsultera en läkare om andra läkemedel.

Valeriana används av många människor för att hjälpa dem att sova eftersom det bidrar till att tämja nerver och har en mild lugnande effekt. Båda dessa egenskaper är det som gör valeriana ett bra alternativ till betablockerare. Detta beror på en minskning av stress och nerver sänker blodtrycket, som betablockerare göra också. Minskningen i blodtryck bidrar till att minska risken för stroke och hjärtinfarkt.

Coenzym Q10 är en annan populär supplement som har egenskaper som kan bidra till att minska blodtrycket, ungefär som betablockerare. Patienter med högt blodtryck kan ta läkemedlet i tablettform, bidrar till att sänka blodtrycket. Det har också använts i patienter med kronisk hjärtsvikt, kardiomyopati och återvinna hjärtinfarktpatienter, vilket gör det en all-around hjärtat friskt tillskott.