mediciner som används för ångest som hjälper till med viktminskning

Om du är en person plågas av ångest och i behov av medicin för att behandla det, det finns många alternativ för dig att diskutera med din läkare. Ångest patienter oroade över möjligheten att viktökning på sådana läkemedel behöver inte oroa sig, med tanke på de ångestdämpande läkemedel tillgängliga som faktiskt kan stöd i viktminskning.

Buproprion eller Wellbutrin, är en NDRI eller noradrenalin och dopamin återupptagshämmare, som hjälper med ångest genom att balansera nivåerna av dessa kemikalier i hjärnan. En av bupropion sidoeffekter råkar vara aptitdämpning, som nästan alltid leder till viktminskning. Bupropion minskar orala upptagningar hos patienter som tar drogen, och kan förskrivas för att hjälpa rökare att sluta röka på grund av denna effekt.

Sertralin, eller Zoloft, är en SSRI eller selektiva serotoninåterupptagshämmare, som används för behandling av panik och depression störningar, tillsammans med social fobi och tvångssyndrom (OCD). Sertralin verkar genom att återställa serotoninbalansen i hjärnan. På grund av biverkningar av aptitlöshet och illamående, har ångest patienter på Zoloft gått ner i vikt. Viktökning kan vara en bieffekt hos vissa patienter, för.

Fluoxetin, eller Prozac, en annan SSRI användas av personer med depression, panikstörningar, OCD och ångest. Bland fluoxetin kända biverkningar som rapporterats av många patienter är signifikant viktminskning, men detta är ofta på grund av illamående. Det är också möjligt att en del på denna drog kan faktiskt gå upp i vikt.

Paroxetin, eller Paxil, är ännu en SSRI som används för att inte bara behandla depression, men också ångest, OCD och premenstruella dysmorphic sjukdom. Ovanpå balansera hjärnans serotoninnivåerna som det är tänkt att göra, har Paroxetin också varit kända för att orsaka dåsighet, illamående, yrsel och viktminskning hos många patienter som tar drogen. Viktökning kan upplevas av någon.

Venlafaxin eller Effexor, förskrivs till patienter plågas med ångest, egentlig depression och panikångest. Till skillnad från de ovan nämnda läkemedel, är detta läkemedel ett SNRI-preparat, eller SNRI, som återställer balansen i hjärnans serotonin och noradrenalin nivåer för att förbättra humörproblem. Venlafaxin ofta orsakar minskad aptit hos patienter som tar drogen i sin tur leder till viktminskning. I vissa personer kan viktökning vara en bieffekt också.

Alprazolam, eller Xanax, är i en grupp av läkemedel som kallas bensodiazepiner som saktar ner rörelsen av kemikalier i hjärnan som har blivit obalanserad. Alprazolam ordineras till patienter med ångest och panikstörningar, liksom personer med ångest som orsakas av depression. Några av alprazolam är mildare biverkningar är irritabilitet, sömnlöshet, illamående och viktförlust på grund av förändringar i aptit.