medicaid behörighetskrav i new york

New York State Medicaid-programmet ger sjukvård stöd till familjer med låg inkomst, inklusive minderåriga barn och gravida kvinnor samt äldre och funktionshindrade personer. Även den federala regeringen ger medel och vissa grundläggande krav, de flesta av reglerna för stödberättigande fastställs av staten New York.

För att kvalificera för Medicaid, säger federal lag att du måste vara en amerikansk medborgare eller juridisk invandrare med åtminstone fem års bosättning. New Yorks Medicaid-program kräver att du också att vara en aktuell bosatt i New York.

Från och med 2010, den månatliga inkomstgränsen för New York Medicaid är $ 707 för en individ. Tröskeln ökar med cirka $ 170 för varje person i hushållet. För Medicaid kvalifikationer ändamål tillgångar inkluderar resurser som kontanter, bankkonton och investeringar. Individer utan minderåriga barn inte kan ha mer än $ 13,000 i tillgångar. Barnlösa par kan inte ha mer än $ 20,100 i tillgångar. Det finns ingen tröskel för familjer med barn eller gravida kvinnor tillgång.

New York kräver dokumentation av din identitet, hemvist och inkomster för dig att kvalificera sig för Medicaid. Du måste ange födelsebevis och socialförsäkringskort för alla medlemmar i hushållet som ansöker om förmåner. Invandrare som ansöker om Medicaid måste ge invandring dokument såsom ett grönt kort. För att bevisa din hemvist, behöver du kopior av räkningar, officiell korrespondens bilda en statlig myndighet eller ett körkort. New York Medicaid sökande är också skyldiga att tillhandahålla dokumentation av inkomst med lön Män, självdeklaration pappersarbete och sociala avgifter uttalanden, barnbidrag eller andra källor av regelbunden inkomst inte fått från ett jobb.