lungcancer och bröstkorg smärta

Smärta i bröstkorgen och brösthålan kan vara en kontrollampa tecken på lungcancer. Ofta ignoreras tills det är för sent, kan smärtan vara en viktig varning att söka läkarvård och behandling.

Tumörer lungcancer bilda och växa, kan de börja trycka på bröstkorgen, som omger och skyddar lungorna, enligt Lung Pain.org. Trycket leder ofta till bröstet och revben smärta.

Varje form av revben eller bröstsmärta är ett viktigt tecken att söka läkarvård och eventuell testning för cancertumörer.

Tyvärr, vid tiden revben eller bröstsmärtor symptom uppstår, kan cancertillväxt vara så avancerad att chanserna att bota det är dålig.

Småcellig lungcancer är mer aggressiva och ofta alltför avancerad för att effektivt behandla vid diagnos, enligt Cedar-Sinai Medical Center. Fel Diagnosis.com rapporterar denna typ av cancer är oftast förknippas med bröstsmärtor som ett symptom. Behandling för småcellig lungcancer inkluderar ofta cellgifter och strålning.

Andra lungcancer symptom kan inkludera en ny hosta, en blodig hosta, lunginflammation, heshet, aptitlöshet eller vikt, ansiktssvullnad och huvudvärk, enligt Cedars-Sinai.