lorazepam och viktminskning

Lorazepam är ett läkemedel som förskrivs i första hand för ångest. Lorazepam klassificeras som en bensodiazepin med egenskaper sedering. Som en av de klassiska bensodiazepiner, var Lorazepam först introducerades till sjukvårdspersonal 1971.

Enligt WebMD.com är Lorazepam mest förskrivna vid panikattacker, panikstörningar, ångest, sömnlöshet, alkoholabstinens och beslag.

Utformade 1971 och tillverkas som en av de klassiska bensodiazepiner, var Lorazepam ursprungligen kallad Ativan och Temesta. Generiska märken av Lorazepam är också välkända och föreskrivs under namnen Anxira, Lorax, Nervistop och Somnium för att nämna några, enligt WebMD.com.

De vanligaste biverkningarna av Lorazepam är relaterade till de sedativa egenskaperna hos läkemedlet. Dessa biverkningar omfattar men är inte begränsade till, dåsighet, viktminskning, förlust av appetitie, minskad koncentration, yrsel, bristande samordning och nedsatt körförmåga. Viktökning, samt viktminskning, har också upplevs av vissa användare.

Lorazepam har orsakat minskad aptit och viktförlust i vissa fall, och viktökning hos andra.

Enligt The Athlete.com Lorazepam är mest förskrivna i doser på 2-6 mg per dag men det är inte ovanligt att föreskrivas mellan 1 och 10 mg per dag. Typiskt den största dosen av medicinen tas innan sängen.

Bensodiazepiner orsaka allvarliga abstinensbesvär. Läkare uppmanar patienterna att stanna på drogen tills riktade att göra något annat. Patienter som går utanför Lorazepam gör det under strikt övervakning av deras sjukvårdspersonal. Bensodiazepiner bär med sig svåra abstinensbesvär på grund av beroendeframkallande egenskaper. Patienter blir beroende av läkemedlet och så småningom bygga upp en tolerans mot läkemedlet.

Impulskontroll och aggressivitet är mest oroande av de paradoxala reaktioner på Lorazepam. Dessa biverkningar brukar inte ske förrän efter kronisk och långvarig användning av förskrivna läkemedel.