lista över personliga hygienartiklar för tonårstjejer

Tonåren är en tid att räkna ut vem du är och vad du vill för ditt liv. Bland upptäckterna du kommer att göra under denna tid är vilka typer av produkter är nödvändiga för att ta hand om dig själv. Varumärken och dofter är saker som du kommer att experimentera med tills du hittar vad som bäst passar dig, dessa saker kommer att förändras över tiden. De saker som förblir konstant är de produkter som kommer att hjälpa dig att bli frisk, hygienisk och att lägga fram det bästa du att du kan.

Ett schampo och balsam kombination som är framtagen för din specifika hårstruktur är en viktig del av den personliga hygienen. I tonåren håret kan ha förhöjda nivåer av olja. Tvätt och konditionering håret regelbundet kommer att hålla det friska.

Rengöring av huden väl kan skära ner på finnar. Under din tonåren, är dina hormoner försöker jämna ut och detta kan orsaka körtlar i huden att producera överflödig olja. Hög oljehalt kan bidra till finnar. Det finns ett brett utbud av over-the-counter produkter som finns på apotek som kan hjälpa rengöra huden och minska finnar. Tänk på att när du tvättar ansiktet, bör temat vara mildhet. Undvik rengöringsmedel med slip element som pärlor. Det kan se ut som hårda skrubbning får ditt ansikte renare, men det kommer bara att irritera huden. Om produkter over-the-counter är inte effektiva för dina fläckar, kan samråd med din läkare eller hudläkare ger dig andra starkare mediciner och alternativ.

När du anger din tonåren, kan du uppleva ökade nivåer av svett när de utför fysiska aktiviteter. Denna svett ibland åtföljs av obehaglig lukt. Med hjälp av deodorant eller antiperspirant kan eliminera dessa problem. Deodorant täcker lukt med olika trevliga dofter. Antiperspirant torkar upp din svettkörtlar och stoppar svett händer. Du kan köpa deodorant och antiperspiranter separat eller som en kombination i en enda produkt. Experimentera med vilka produkter som fungerar bäst för dig för att känna sig mer säker när du navigerar genom din dag.

Moderna tonåringar har många fler alternativ när man väljer produkter för kvinnlig hygien än sina mödrar eller tidigare generationer av flickorna hade. Det finns flera typer av tamponger och bindor som är utformad speciellt med kropparna av tonårsflickor i åtanke. De är också att anpassa sig till din hektisk livsstil. Detta är ett annat område av hygien där du sannolikt kommer att behöva experimentera och prova olika produkter för att upptäcka vad som fungerar bäst för dig.

Du har förmodligen fått höra sedan du var ung att ta hand om dina tänder är viktigt. Men som en tonåring, om du regelbundet dricker läsk, sportdrycker, kaffe, juice eller andra drycker som har hög sockerhalt, du kommer att behöva betala särskilt stor uppmärksamhet åt hur du tar hand om dina tänder och mun. Borsta tänderna regelbundet med tandkräm som innehåller fluor och tandtråd för att ta bort kvarvarande matrester. Tandborstning och tandtråd inte bara hålla munnen frisk, men de minskar dålig andedräkt som kan vara pinsamt.