långsiktiga effekterna av borrelia

Lyme fästingar trivs i skogsområden, sandstränder, gräsytor och även din egen bakgård. Fästingen själv är så minut att det ofta kan vara svårt att upptäcka. I själva verket, på grund av sin ringa storlek, det kan ofta festa på en värd, och avgår helt oupptäckt. Och eftersom Lyme fästingar är naturligtvis utrustade med en kemikalie som bedövar området kring dess smitt bita kan ett offer vara helt ovetande om attacken tills sjukdomssymptom Lyme börja att härja på hans kropp.

Borrelia burgdorferi är bakterierna som svarar för sjukdomen när personen smittats med borrelia. Spridas till människor och djur genom bett av en hjort fästing är bettet sig kännetecknas av en “prick” typ utslag kring den plats där fästingen har trängt in i huden. När smittade, kan borrelia så småningom sprida sig till det centrala nervsystemet och leder, samt de organ och mjuka vävnaden i kroppen.

Ju längre tid som borrelia ges till visa sig i den mänskliga kroppen, kan de mer allvarliga symptomen av infektionen blir. Infektionen måste behandlas så tidigt som möjligt med antibiotika för att övervinna effekterna av sjukdomen. Tyvärr, om utslaget går obemärkt, eller en läkare underlåter att misstänka att en patients symptom är relaterade till borrelia kan infektionen gå oupptäckt.

Borrelia diagnostiseras genom ett enkelt blodprov som kommer att upptäcka sin bakteriell närvaro. Lyme sjukdom som fortsätter att utvecklas inuti kroppen kan börja bilda gifter som kan vara dödlig. Influensaliknande symtom och extrem smärta i muskler och leder kan göra det svårt att utföra dagliga funktioner, inklusive utövar och promenader. Även med antibiotikabehandling, kan skada på infekterade delar av kroppen vara irreversibel. Talproblem kan börja utveckla och förvärras, vilket meddelande är ett problem för den smittade personen. Och försämring av musklerna kan orsaka en person att bli sängbunden.

Bortsett från de långsiktiga effekterna som borrelia kan ha på kroppen, är de långsiktiga effekterna som det kan ha på en persons bankkonto. Tyvärr, sjukdom drabbade betala ett högt pris för att göra dem väl igen. Sent skede offer måste genomgå en långsiktig fas av orala och intravenös antibiotika. Och om dessa mediciner stoppas för tidigt, kommer infektionen kvar i kroppen, återfå styrka och börjar den smärtsamma processen att förstöra kroppen för en andra gång. Ändå har vissa försäkringsbolag inte helt täcka kostnaderna för dessa läkemedel för sina abonnenter. Kostnaderna för de nödvändiga antibiotika kan nå hundratals dollar för en enda dos. Den långsiktiga ekonomiska bördan kan få katastrofala följder för vissa patienter.

Förebyggande åtgärder är nyckeln i borrelia striden. Bära långärmad tröja, långbyxor, knästrumpor, rätt skor och en hatt när bege sig in skogsområden under varma vädret månader, föreslås. Ljusa kläder är också en nödvändighet, som kommer att göra dig bättre benägna att upptäcka en Lyme kryssa på kläderna. En fullständig kropp och huvud kontroll rekommenderas också när du går tillbaka inomhus. Även kontroll av utslag och erkänna de tidiga symptomen på borrelia är viktigt. Den tidiga fasen av sjukdomen yttrar sig ofta inom några dagar efter bettet. De tidiga symptomen inkluderar, men är inte begränsade till, huvudvärk, trötthet, muskelvärk, feber, frossa och svullna lymfkörtlar.