läkemedel för att behandla fistlar

Fistlar är rörliknande passager som kan opereras skapas i kroppen eller bildas onormalt som ett resultat av en sjukdom. I underutvecklade länder, fistlar brukar gå obehandlade. Tack och lov, USA och Europa har kvalificerade läkare, mediciner, kirurgiska ingrepp och nödvändig utrustning för att på rätt sätt behandla alla typer av fistel. I allmänhet är behandlingen för en fistel bestäms från fall till fall.

En fistel är kategoriserade efter dess plats i kroppen. Bland de olika typerna är kolon fistel, anal fistel, rektal fistel, vaginal fistel, urin fistel, saliv fistel och mag-tarm fistel. En fistel kan vara blind, ofullständig eller fullständig. Blind fistlar har vanligtvis bara en öppen ände, ofullständiga fistlar har externa öppningar men ingenting bifogas samt kompletta fistlar har både interna och externa öppningar.

Att behandla en fistel måste en läkare först vet typen, dess läge, dess storlek och svårighetsgraden av de symtom eller effekten fisteln har på patienten. Till exempel, med en anal fistel, en läkare typiskt första testerna för Crohns sjukdom, som är en inflammation i tarmen, inklusive tunntarmen. Om sjukdomen är närvarande, är ett antibiotikum allmänhet är föreskrivet, som också behandlar alla fistlar.

Såsom nämnts ovan, är en fistel orsakad av sjukdom eller infektion typiskt behandlats med ett antibiotikum. De typer av antibiotika en person kan ta för att behandla en fistel inkluderar Flagyl, 6-MP och Remicade. Flagyl används för att behandla vaginala fistlar, 6-MP behandlar tarmsjukdom och Remicade behandlar vaginala infektioner. Läkemedel som tas beror på vilken typ av fistel behandlas. Till exempel bör en anal fistel behandlas med antibiotika plus avföring mjukgörare för att minska smärta under tarmrörelserna.

Läkare inte alla förskriva läkemedel för att behandla fistel, en del i stället föreskriva en diet som behandling. Att behandla enterovaginal, enterokutana och enterovesicular fistlar, till exempel, kan en läkare ordinera vad som kallas en enteral diet. Denna diet består av flytande näring som en person kan ta genom munnen eller matningsrör. Vätskan ger näringspreparat som ersätter fast föda. Med mindre fasta livsmedel som passerar genom anus, är det lättare för en fistel för att läka.

Observera att alla svarar på medicinering och behandling på olika sätt. Därför medicineringen för att behandla fistlar kanske inte fungerar för alla. Om du inte svarar på medicinering ordinerats av din läkare, kan operation bli nödvändig. Detta är ofta fallet, till exempel om fisteln är tarmen.