isbrytare aktiviteter för individuell rådgivning

Isbrytare aktiviteter ger kunder med en icke-hotande sätt att börja utveckla en terapeutisk relation med en terapeut. Enligt “Journal of Consulting och klinisk psykologi” artikeln “Att mäta terapeutens Påverkan på patientens terapeutiska framsteg,” en positiv relation mellan en terapeut och klient leder till mer positiva behandlingsresultat i terapi. Isbrytare ger en möjlighet för terapeuter att erbjuda enkla och säkra aktiviteter för att hjälpa kunderna att känna sig mer bekväm.

Kunderna upplever ibland svårt att komma igång med att prata med en terapeut. Dela personliga problem och intima detaljer med en främling skapar oro för de flesta människor. Många människor som söker behandling upplever ångest eller affektiva störningar, vilket gör samtalsterapi kännas överväldigande. För personer med trauma historia, att dela information som hölls hemlig för år känns ganska skrämmande. Isbrytare aktiviteter hjälpa människor att börja bygga en förtroendefull relation med en terapeut.

Hantverk och konstverk ger en bra isbrytare för barn. Färgning, ritning eller skapar enkla hantverk ge barnen en möjlighet att ha kul samtidigt som man bygger rapport. Vissa barn gynnas av icke-direktiv konst, medan andra kräver lite uppmuntran och begära idéer från terapeuten. Fysisk aktivitet ger en möjlighet att öka en deprimerad barns humör och energinivå. Simply fysiska aktiviteter, såsom att slå en ballong och tillbaka, hjälper många barn blir mer pratsam.

Ungdomar tar lång tid att värma upp till en terapeut, särskilt om närvara terapi inte var deras idé. Spela en icke-terapi relaterade spel, såsom ett kortspel, att engagera en tonåring och ger en möjlighet att hjälpa henne att slappna av. En annan aktivitet som hjälper till att bygga förtroende innefattar frågar klient frågor om de gillar och ogillar. Fråga icke-hotande frågor om kundens favorit mat eller tv-show. Då kunden frågar terapeuten att svara på samma frågor.

Lätt konversation ämnen, såsom husdjur, aktiviteter kunden åtnjuter deltar i eller vädret, ge en isbrytare för många vuxna klienter. Andra kunder dra nytta av mer strukturerade isbrytare. Slutföra en genogram eller släktträdet, för att ge möjlighet för en kund att börja öppna upp om sitt liv på ett strukturerat sätt. Skapa en tidslinje av kundens väsentliga händelser att ge en möjlighet att dela fakta om hans historia.