hur tunn slem naturligt

Slem och slem är en oundviklig följd av de kalla vintermånaderna. En slem uppbyggd, om den lämnas obehandlad, leder till en hosta, ont i halsen och eventuellt en infektion. Over-the-counter antihistaminer bryta upp slem och eliminera hosta och halsont. Sådana produkter är också kända för att orsaka dåsighet eller en loopy känsla. Lossa slem utan recept eller andra läkemedel, kan du eliminera slem och sinus dränering, utan att uppleva en oönskad sömnig eller disig känsla.

Hosta, eller på annat sätt harkla dig. Denna åtgärd bryter sönder klumpar av slem, hjälper det att passera antingen genom eller ut ur kroppen.

Drick mycket vätska. Dricka den ökända åtta glas vatten per dag lossnar och tunnar slem, hindrar det från att bygga upp i halsen och bröstet.

Lägg fukt i luften med hjälp av en luftfuktare eller kokande vatten på spisen. Överskottet fukt fuktar slem och återfuktar dina luftvägar, vilket gör det lätt för slem att passera genom kroppen.

Använda en saltlösning nässpray och / eller gurgla med saltvatten. Saltet, i kombination med vätskan, återfuktar torra näsgångar och även förhindrar slem från klumpar upp i näsan och halsen.

Undvika livsmedel såsom mejeriprodukter, koffein, alltför salt mat och sojaprodukter.

Ät kryddstark mat. Livsmedel som chilipeppar och Wasabi ärtor, tunna slem och utvisa den från kroppen via munnen eller näsan.

Brew hemlagad pepparmint te. Enligt University of Maryland Medical Center, ett te som består av en kopp kokande vatten och 1 tsk. torkade blad av pepparmynta, löser slem och eliminerar en halsont. Låt blandningen svalna innan dricka och dricka te tre till fem gånger per dag. University of Maryland hemsida rekommenderar inte att ge ett sådant te till spädbarn eller små barn.