hur man svepa en höftböjaren stam med ett ess bandage

Sju olika muskler spelar en roll i höftböjning och adduktion. Flexion lyfter benet som du kommer att kliva upp på en låda. Adduktion är att föra benet närmare mittlinjen av kroppen. Tillsammans de tillåter dig att lyfta benet upp och in. När en eller flera av dessa blir ansträngd av överanvändning, trötthet, obalans eller trauma, symptomen inkluderar ömhet, svullnad, blåmärken, kraftlöshet, smärta med höftrörelser och en eventuell knäppande ljud hörs vid skadetillfället. Om det är en låg nivå muskelbristning, kan en höftböjaren wrap bidra till att ge visst stöd, medan musklerna läka.

Har patienten vila sin häl på blocket av trä eller tejprulle, så att han inte bär vikt på det skadade benet. Har patienten vända höften något utåt, och instruera honom att slappna av benet.

Starta Ace bandage på framsidan av låret, ca 2/3 av vägen upp. Wrap utåt och runt baksidan av låret och mellan benen. Dra wrap med ljus och konsekvent spänning vid alla tidpunkter. Överlappningen på startpunkten med hälften med ess wrap.

Vik den exponerade hälften under och linda runt låret en gång, halva bredden av bandaget högre än den första wrap. Täck övervikta utgångspunkt, och fortsätter runt baksidan av låret en gång till.

Kom upp runt framsidan av buken med wrap, vistas under navel. Linda Ace bandage runt den lilla av patientens rygg och runt den motsatta höften.

Linda inte Ace bandage för hårt, eller du kan begränsa blodflödet och faktiskt göra normala höftrörelser svårt för patienten.

Dra nedåt och tvärs över nedre delen av buken, vilket gör en kors och tvärs med bandaget strax under ASIS (bump på framsidan av höften). Lindas runt baksidan av låret, och komma upp igen mot höften. Slutföra samma slinga med Ace wrap, en-halv bredd högre än den första slingan.

Fortsätt detta mönster tills du får slut på Ace wrap. Fästa änden av Ace bandage på kroppen med två små remsor av tejp. Börja på samma plats med bandet som du gjorde med ess wrap. Dra lätt spänning på bandet, följer samma mönster som ess wrap för två fulla öglor. Avsluta bandet sex inches förbi den punkt där Ace wrap slut.

Om höftböjaren stammen är svår, kan detta wrap inte vara effektiva för att minska smärta eller förbättra rörelse.

Se en läkare om smärtan är svår eller varar mer än en vecka.