hur man ska behandla urininkontinens efter prostataoperation

Urininkontinens – ofrivillig förlust av urin – är en av de potentiella biverkningarna av prostatacancer kirurgi. Urinringmuskeln kan skadas under prostata avlägsnande, kompromissa en mans att hålla urinen. Detta tillstånd kan vara tillfällig, men ca 5% av män har permanent urininkontinens efter prostataoperation. Denna kvalitet i livets problem kan hanteras.

Kegel övningar kan hjälpa musklerna skadas under operationen lära processen att hålla i urin. Dessa övningar kan läras och praktiseras innan prostataoperation och fortsätta medan urinkateter är på plats, vanligtvis en period på ungefär tre veckor. Kegel övningar stärka bäckenbottenmuskulaturen. Pressa skinkorna medan åtdragningen på bäckenmuskulaturen, precis som du skulle göra om du behöver för att hålla i urin i väntan på en plats för att använda toaletten. Kegel övningarna bör ske i fem-minuters perioder per timme. Fortsätt att göra övningarna så länge urininkontinens är ett problem.

Din läkare kan ordinera en antikolinerg medicinering för att slappna av urinblåsan och minska urininkontinens. Ditropan XL, Detrol LA, och Oxytrol plåstret är de vanligaste. Ditropan och Detrol är oral, tas en gång dagligen. Oxytrol är en patch som varar två veckor innan du byter. De läkemedel “tidsutlösningsmekanismen fungerar under en 24-timmarsperiod för att eliminera blås brådskande. Urininkontinens läkemedel kan orsaka förstoppning, muntorrhet och suddig syn i vissa män.

En penisklämma är ett alternativ för att begränsa konstant flöde av urin som kan följa prostatacancer kirurgi. Olika klämmor finns tillgängliga, inklusive klämmor som överensstämmer med formen på penis. Placera klämman halvvägs penis och dra åt för att komprimera urinröret och stoppa urinflödet. Ta bort klämman varje timme till empthy blåsan. Lämnande klämman på för långa tidsperioder kan resultera i infektioner i urinblåsan och skador på penis.

Skyddande underkläder för vuxna män kan skydda kläder från oväntat läckage under återhämtningen från prostataoperation. Välj antingen kuddar insatta i din vanliga underkläder eller full storlek underkläder med kardborreband och elastiska ben beslag. Underkläder finns i apoteket avsnittet. Dessa används vanligen endast i början av återhämtningen skede efter det att katetern avlägsnas.

Fråga din läkare om möjligheten att öva biofeedback att få större contol din bäcken styrka,. Överväg kollagen injektioner för att stärka vävnaderna runt halsen av urinblåsan. Dessa kan upprepas på ett polikliniskt.

Om urininkontinens kvarstår, kan du välja en korrigerande uppföljningsförfarande. Fråga din urolog om att sätta in en konstgjord urinringmuskel eller en “manlig sling.” Den artificiella sfinktern, tillverkat av silikon, är kirurgiskt placeras runt urinröret vid blåshalsen. En pump infogas i pungen aktiverar sfinkter och ökar kontrollen. Om du väljer den manliga sele, kirurgen kommer i ett öppenvården förfarandet, bifoga en polyesterremsa till blygdbenet. Selen höjer urinröret för att begränsa läckage.