hur man ska behandla stelkramp

Stelkramp kan vara en mycket skrämmande tillstånd. Utan förvarning, kan någon med stelkramp inte kunna öppna sin mun för att äta, prata, eller göra något annat. Stelkramp kan vara ett smärtsamt tillstånd och många Lockjaw drabbade fruktar nästa episod. Det finns dock några saker du kan göra för att behandla stelkramp. Här är några tips.

Använd en varm kompress på käken. Varm, fuktig värme kan hjälpa slappna av musklerna som orsakar stelkramp och bidra till att lindra en del smärta samt.

Några fall av stelkramp orsakas av påverkade visdomständer. I detta fall kan de visdomständer tas bort för att behandla stelkramp. Kontrollera med din tandläkare för att se om din visdomständer orsakar din lockjaw.

Fråga din läkare om muskelavslappnande medel kommer att hjälpa din lockjaw. Ibland är lockjaw orsakad av spända muskler i käken som hålla kontrakterade även om de inte används.

Fråga din läkare om antiinflammatoriska läkemedel kan hjälpa ditt lockjaw. Om din lockjaw orsakas av en böld eller inflammation, kan denna särskilda medicin hjälpa.