hur man ska behandla smärta från hängslen

Smärta i samband med hängslen är ofta det som skrämmer folk mest om att få dem. Munsår, skärsår och djup smärta i käken är vanliga, särskilt i de tidiga stadierna av hängslen. Däremot kan några enkla steg att lindra smärta i samband med hängslen och göra upplevelsen mer behaglig.

Agera snabbt. De ständiga justeringar inblandade när man har tandställning orsakar oundvikliga smärta. Men om du behandla smärta tidigt, är du mycket mer sannolikt att göra upplevelsen mer acceptabelt.

Ta smärtstillande. Over-the-counter smärtlindring läkemedel såsom paracetamol och ibuprofen kan hjälpa behandla den djupa munnen smärta i samband med nya hängslen och ständig anpassning. Denna smärta härrör från trycket av skift tänder och sträcker sig in i tandköttet och käkar.

Använda vax. Orthodontists allmänhet erbjuder en obegränsad tillgång av vax till patienter. Friktionen i samband med kablar och metallbeslag i munnen tenderar att orsaka sår och skär insidan av kinder och läppar. Genom att placera en boll av vax över metallen i hängslen, särskilt på natten, kan patienter undvika ytterligare irritation.

Investera i en oral bedövning. Over-the-counter anestetika som Anbesol och Orajel tillfälligt dämpa munnen. Doppa en liten mängd av anestesimedlet på en bomullstuss och tillämpa den på sår i munnen. Gelén kommer att dämpa den plats och helt ta bort smärtan för en begränsad tid. Denna metod är speciellt effektiv när man försöker somna på kvällen. Gelén avtar i morgon, men tillåter en väg för att sova.

Försök tandkräm för känsliga tänder. Om du har en naturligt känslig mun, kan en tandkräm för känsliga tänder minska mun känslighet över tiden och behandla smärta på lång sikt. Genom att minska känsligheten hos mynningen justering av hängslen gör ont mindre.

Ge det tid. En tolerans mot smärta i samband med hängslen tar tid. Ju längre du har hängslen desto mindre kommer du att uppleva sår, skärsår och djup smärta som är vanliga i ett tidigt skede.