hur man ska behandla diarré hos småbarn

Diarré drabbar personer i alla åldrar och storlekar, men även om det är mer av en irriterande hos vuxna, småbarn och spädbarn möter allvarliga återverkningar utan ordentlig behandling. På grund av deras små kroppar, småbarn, som omfattar i åldrarna 12 till 36 månader, löper risk för allvarlig uttorkning efter bara en dag eller två av diarré. På grund av hälsorisken i denna åldersgrupp, måste du behandla tillståndet, vare sig det är på grund av gastroenterit, malabsorption eller enkel matsmältningsbesvär, så att barn inte blir uttorkad.

Tala med din barnläkare om diarré kvarstår i över tre dagar, om barn har feber, om din barnläkare har diagnostiserats ditt barn med “underlåtenhet att frodas” syndrom, eller om ditt barn har minskat energi, svullen buk eller viktminskning. Dessutom bör du kontakta din barnläkare om ditt barn uppvisar uttorkning symtom, som inte innehåller några våta blöjor för över tre timmar, hög feber, inga tårar när gråt eller en torr mun och tunga, eller om ditt barns avföring är blodig eller svart.

Fukta ditt barn regelbundet. Det bästa sättet att förhindra uttorkning i ditt barn är att hålla hennes drickande. Om ditt barn inte vill dricka, vara flexibel och kreativ genom att erbjuda honom friska frysta behandlar gjorda av fruktsaft eller en oral elektrolytlösning. Alternativt försök speciellt formulerad gelatin behandlar. I extrema fall, överväga att använda en mun spruta fylld med vatten eller elektrolytlösningen att administrera vätskan.

Behandla underliggande problemet. Till exempel, om det är bara vanlig diarré eller gastroenterit, är allt du kan göra säkra ditt barn är släckt. Å andra sidan, upptag på grund av en sjukdom, såsom celiaki, behöver bytas ditt barns kost för att avhjälpa problemet. Se din barnläkare för dietplaner och rådgivning.

Oavsett den underliggande orsaken till diarré, rådfråga din barnläkare för ditt barns säkerhet.