hur man behandlar magen gas på natten

Mage eller tarm gas är normalt, men det kan vara pinsamt om det släpps i allmänhet, oavsett om det är på natten eller under dagen. Däremot kan det finnas ett underliggande problem om du har ökad gasbildning. Enligt Everyday hälsa, kan överdriven gas orsakas av vissa hygienkrav, såsom colon irritabile (IBS) eller gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Se en gastroenterolog om du känner att det finns några problem i magen, inklusive ett överskott av gas.

Undvik att äta gasproducerande livsmedel, såsom broccoli, potatis och majs. Dessa livsmedel är bland många andra som skapar en obehaglig känsla av uppblåsthet i magen. Dessa livsmedel är svårt för kroppen att smälta eftersom de saknar stöd av enzymer i tunntarmen som bryter ner de livsmedel. Dock kan vissa människor äter dessa typer av livsmedel och inte producerar någon gas, på grund av att bakterier som finns i tjocktarmen som bryter ner de livsmedel.

Minska mängden laktosbaserade mejeriprodukter du äter. Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, äldre, afroamerikaner, asiatiska amerikaner och indianer har naturligtvis en lägre laktas, som är ett enzym som behövs för att bryta ner laktos. Detta resulterar i att ha gas efter intag laktosbaserade livsmedel.

Ät en fiberrik frukost. Enligt Fox News, kan äta en fiberrik frukost att stimulera en avföring, vilket hjälper till att eliminera gas. Experimentera med mängden fiber du äter. Anteckna när du börjar uppleva gas, eftersom överdriven fiberintag för snabbt kan orsaka gas.

Undvika produkter med fruktos eller höga halter av socker, vanliga ingredienser som ingår i frukt eller läsk. Dessutom kan fruktos hittas i livsmedel såsom kronärtskockor, lök, päron och vete. Sorbitol, annan naturligt socker, är också ett vanligt socker som finns i äpplen, persikor och plommon. Artificiell sorbitol används ibland i tuggummi och sockerfria karameller. Dessutom bönor innehåller lösliga fibrer och socker. Detta socker och löslig fiber producerar gas i tjocktarmen.

Grundligt tugga maten kan bidra till att minska mängden luft du svälja.

Ta over-the-counter kosttillskott som hjälper smälta mat som innehåller laktos eller socker i bönor och andra grönsaker.

Undvik upprepade tuggummi, eftersom det också kommer att leda till att du ta in stora mängder luft och därigenom öka mängden gas du producerar.