hur man behandlar liktornar utan kirurgi

Om du lider av liktornar och inte vill genomgå en operation, det finns sätt att behandla liktornar utan att gå under kniven. Även det enda sättet att bli av med bunions är med kirurgiska medel, många bunions inte allvarlig nog att motivera kirurgi och smärtsamma symptom kan behandlas framgångsrikt.

Få sjukgymnastik. Sjukgymnastik i form av elektrisk stimulering, massage, ultraljud eller administrera varm förpackningar till liktorn minskar svullnad och lindrar smärta.

Stabilisera fötterna genom att placera ortoser i dina skor. Bunions bildar oftast på grund av en brist i konstruktionen av foten. Ortopedteknik hjälper rätta till eventuella brister och lindra smärtan av liktornar. Du kommer att behöva besöka en fotvårdsspecialist som specialiserat sig på att göra ortoser.

Bära bekväma skor som passar korrekt. Förutom ärftlighet, illasittande skor är den främsta orsaken till bildandet av liktornar. Skor som ger dig stöd och komfort du behöver kommer att hålla bunions från att bli värre.

Använd produkter som är särskilt utformade för att lindra obehag av liktornar. Kuddar, stoppning, hängslen, spjälor och tå distanser är alla apparater som kan bäras på foten för att ge komfort och förhindra bunions från att bli värre.

Ta over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel såsom Tylenol eller Alvedon för att minska svullnad av liktornar.

Håll av dina fötter så mycket som möjligt. Om du är på fötterna hela dagen, ta av dig skorna i slutet av dagen och tillämpa is till liktorn att minska svullnad.