hur man behandlar lägesyrsel

En person som har lägesyrsel typiskt yr under större delen av dagen när du står eller sitter upprätt. Denna yrsel orsakas av öron stenar eller skräp som ligger i innerörat. Öron stenar är små kristaller som bildar från kalciumkarbonat inne i örat. Bland de andra symptom på lägesyrsel är obalans, en känsla av yrsel och illamående. Det finns sätt att behandla lägesyrsel, dock, som kan minska effekterna av sjukdomen.

Sov på åtminstone två kuddar på natten, som håller huvudet högt. Experimentera med antalet kuddar för att se vilket nummer som fungerar bäst för att begränsa symptomen.

Rise från sängen långsamt när du vaknar. Swing benen över relingen, och sitta på sängen för en till två minuter. Placera fötterna på golvet och undvika att stå upp för snabbt.

Drick mycket vatten att stanna hydratiserade. Ta bort eventuella hinder på golvet som kan orsaka fallolyckor, och inte röra huvudet eller kroppen plötsligt.

Stå eller sitta så upprätt som möjligt under dagen. Be en annan person att plocka upp något från golvet för att undvika att böja över. Undvik alla aktiviteter som kräver låg platt på ryggen.

Köp åksjuka medicin och ta så riktad att bekämpa känslor av illamående. Undvik att besöka skönhetssalong, tandläkare kontor eller andra lokaler som kräver liggande.

Utföra vissa övningar, kallad Epley manövrar, att flytta örat stenar i innerörat. Sitt i upprätt ställning på en stol eller säng. Vrid huvudet långsamt åt höger till dess att en 45 graders vinkel uppnås. Luta sig tillbaka på sängen i detta läge och vänta i minst 30 sekunder.

Sitt i en vertikal position en andra gång. Lade sig på sängen på höger sida. Vrid huvudet åt vänster och vänta i minst 30 sekunder. Flytta fram och tillbaka från höger till vänster, håller varje position i minst 30 sekunder.