hur man behandlar höjdsjuka med medicinering

Medan den enda direkta botemedel mot höjdsjuka är antingen att bli acklimatiseras till den höga höjden eller ner till nedre, är det möjligt att behandla sjukdomen med medicinering. Din läkare kan förklara fördelarna och nackdelarna med många förebyggande och symptomlindrande höjdsjuka behandlingar.

Fråga din läkare om acetazolamid, ofta marknadsförs under varumärket Diamox. Det ger blodet en liten surhetsgrad, som hjälper det transporterar syre mer effektivt i hela kroppen. Detta motverkar effekterna av höjdsjuka, som orsakas av en bristvara av syre i blodet på grund av det sänkta lufttrycket.

Läs mer om dexametason om du står inför en utflykt högt upp i bergen. Denna steroid minskar hjärnsvullnad och kan vända de fysiska effekterna av höjdsjuka. Det tas för flera dagar innan en stigning börjar, men varnas. Det är en kraftfull medicin avsedd för selektiv användning. Var noga med att grundligt diskutera det med din läkare.

Förbli hydrerad, och stiga långsamt och med försiktighet. Naturliga sätt att förhindra är fortfarande den mest effektiva och pålitliga.

Behandla mindre huvudvärk och kroppsliga sjukdomar med ibuprofen. Det anses allmänt vara den mest effektiva over-the-counter smärtstillande medel vid behandling av höjdsjuka.

Försök naturläkemedel innan du använder läkemedel för att behandla lindriga fall av höjdsjuka. Paus för att få acklimatiseras till en viss höjd, eller bege dig till Nedre för lättnad innan läkemedel.

Förbättra din syre rita med acetazolamid, ett receptbelagt läkemedel som hjälper dig andas snabbare. I sin tur hjälper det dig att metabolisera mer syre i blodet och motverka effekterna av höjdsjuka eller förhindra dem helt och hållet. Detta läkemedel är användbart när övernattning på höga höjder, eftersom din andning saktar naturligt ner under sömnen.

Läs mer om nifedipin. Normalt används för att behandla högt blodtryck, kan nifedipin vara till nytta för bergsklättrare eftersom det öppnar upp lungartärerna. Eftersom de normalt ihop i syrefattiga förhållanden kan nifedipin underlätta andningen vid höga höjder.

Vet att ett läkemedel som kallas frusemid kan användas för att behandla extrema fall av lung svullnad. Men svullna lungor visar ett allvarligt fall av höjdsjuka som kräver omedelbar uppmärksamhet av en läkare.