hur man behandlar en svett bee sting

Svett bin är ett generellt namn som ges till de många typer av små bin lockas till fukt och salt i mänsklig svett. Dessa icke-aggressiva bin bygga sina bon i marken eller ruttnande träd att fylla med nektar och bereder plats för att höja unga. Även om svett bin i allmänhet inte uppvisar aggressivt beteende, deras milda stick är en vanlig följd av banka eller krossa ett bi som är surrande i närheten.

Skrapa stinger ur huden med kanten av ett kreditkort, sedan kasta den i papperskorgen. Att försöka dra stinger ut med fingrarna kan resultera i oavsiktligt klämma mer gift i huden.

Tvätta stucken området försiktigt med tvål och vatten. Klappa huden torr.

Blöt en ren handduk med kallt vatten från kranen. Vrid ut fukt innan du placerar kall kompress över bee sting. Låt kompress på plats i 20 minuter eller mer, för att lugna området och minska svullnad. Skölj tvättlapp under kallt vatten, vid behov, för att hålla det kallt.

Torka huden med en ren handduk. Blanda en pasta av 1 tsk. bakpulver och tillräckligt med vatten för att skapa en pasta konsistens kokta havregryn. Applicera bakpulver pasta på huden och lämna den där i 20 minuter för att lindra smärta.

Applicera hydrokortison kräm eller bugg bita lotion, i stället för bakpulver pasta, för att lindra klåda och svullnad.

Ta en over-the-counter smärtstillande för att lindra smärta från bee sting.

Orala antihistaminer kan också ge lindring efter stucken av en svett bi.

Om du är allergisk mot bistick, hålla epineprhine autoinjektor med dig hela tiden. Undervisa dem som är med dig hur man använder det i fall du kan inte injicera själv.