hur man behandlar en spastisk kolon

Även om en spastisk kolon — även känd som colon irritabile, eller IBS — är inte ett farligt tillstånd, kan det orsaka extrema obehag och besvär. Även om det inte finns något botemedel mot en spastisk kolon, många alternativ finns för behandling av symtom på magen kramper, diarré, förstoppning och uppblåsthet.

Håll koll på triggers. Många människor med IBS tycker att vissa livsmedel eller villkor gör deras symtom förvärras. Genom att hålla koll på vad du har ätit, vad du har gjort och vad dina symptom är, kan du undvika triggers och skära ned på IBS symtom i framtiden. Vanliga utlösande faktorer koffein, mejeriprodukter, socker, fett, alkohol, sömnbrist eller stress.

Ändra din kost — långsamt. Förutom att undvika eller minska utlösande livsmedel, gradvis öka ditt intag av kostfiber. Fiber kan behandla både förstoppning och diarré i samband med IBS. Men plötsliga förändringar i kosten — även för bättre — kan göra IBS symptomen värre. Försök lägga till en fiber tillägg som Metamucil till din diet för att underlätta övergången.

Öva avslappningstekniker. Stress kan utlösa IBS symptom, så att lära avslappningstekniker såsom djupandning eller visualisering kan lugna IBS flare-ups.

Få tillräckligt med sömn. Forskare teoretisera att det finns ett samband mellan sömnbrist och IBS, och anekdotiska bevis från IBS drabbade bekräftar att symtomen förvärras efter otillräcklig sömn. Förutom att störa kroppens naturliga förmåga att läka sig själv, kan otillräcklig sömn leda till ökad konsumtion av koffein eller socker — båda vanligaste syndarna i IBS flare-ups.

Att behandla förstoppning i samband med IBS, använd en fiber tillägg som Metamucil snarare än ett laxermedel, för att undvika diarré,. Se till teer som används för att behandla IBS är helt växtbaserade, som svart, grönt och vitt te lämnar alla innehåller koffein.

Prova over-the-counter läkemedel. Om diarré är din huvudsakliga symptom, överväga att prova over-the-counter läkemedel såsom Samarin eller Immodium AD. Var medveten om att vissa matsmältningssystemet mediciner — såsom antacida eller laxermedel — kan göra diarré värre.

Ta ett växtbaserat tillvägagångssätt. Om du inte vill använda läkemedel för behandling av dina symptom, överväga att använda kamomill eller ingefära. Kamomill är en anti-krampaktig, vilket betyder att den kan lindra intestinala sammandragningar, medan ingefära kan minska illamående och kramper. Du kan brygga kamomill eller ingefära i te, eller köpa ingefära, ingefära tabletter, eller ingefära tuggar.

Äta lätt. Om du lider en IBS flare-up, äta lättare måltider som inte innehåller någon av dina utlösande livsmedel. Toast, ris, bananer, och buljong-baserade soppor är alla skonsamma för matsmältningssystemet.

Använd värme. En värmedyna eller varmvattenflaska appliceras på buken kan ge komfort för kramper.

Stanna hydrerade. Adekvat hydrering kan minska förstoppning, och det är viktigt att ersätta vatten förlorade på grund av lös avföring.

Vara beredd för en attack. Lämnar hemmet kan vara stressande för någon som lider av IBS. När du är ute på stan, vet var närliggande badrum så att du inte panik — vilket gör symptomen värre — om du behöver hitta ett snabbt. Ta over-the-counter mediciner eller ingefära tabletter / tugg med dig för att behandla symptom tills du kan få tillbaka hem. Undvik utlösande livsmedel när de äter ut.

Tala med en läkare. Om huskurer är inte tillräckligt för att bromsa din IBS, prata med en läkare. Receptbelagda läkemedel, inklusive antidepressiva, ångestdämpande läkemedel och anti-spasmodics alla kan minska IBS symtom.