hur man behandlar en öm vadmuskeln

En öm vadmuskeln resulterar typiskt från plötslig eller ovanligt hård träning som leder till muskelspänning. Stress, kallt väder, och vitaminbrist kan också vara bidragande faktorer. Med denna typ av skada, musklerna på baksidan av benet blir anbud och tät på grund av tårar i muskelfiber. En öm vadmuskeln kan vara ganska svår, ibland till och med hindrar promenader, sådana fall kan förtjäna en läkarbesök. En mild stam är ingen anledning till oro och kan behandlas enkelt utan att konsultera en läkare.

Is öm kalven. Detta anses vara den mest effektiva metoden för smärtlindring med ömma muskler. Is området under cirka 15 minuter fyra gånger om dagen tills svullnad och smärta avtar. Undvik direkt hudkontakt genom att linda kylklamp i en liten handduk. Håll benet förhöjda när det är möjligt och börja isbildning inom 24 timmar.

Ta en over-the-counter smärta och feber reducering. Ibuprofen, acetylsalicylsyra och paracetamol är alla effektiva smärtstillande. Se till att äta något innan du tar dessa piller. Vänta 24 timmar för att börja ta smärtstillande.

Bära en komprimering för att minska svullnad. Kompressionsbandage finns på de flesta apotek. Wrap för stöd, men dra inte åt bandaget till den punkt där cirkulationen äventyras.

Använd en värmedyna om du fortfarande upplever smärta efter fyra eller fem dagar. Använda värme när du återvänder till fysisk aktivitet, i synnerhet före sträckning och träning.

Få massor av vila och undvika de flesta fysisk aktivitet vid behandling av en öm kalv. Stressa inte återhämtningen eftersom du kan hamna i sämre skick.

Sträck på vadmusklerna innan någon ansträngande fysisk aktivitet, såsom löpning. Sträck ofta under dagen för att undvika kramper och efterföljande smärta.

Fråga din läkare om styrketräning övningar du kan göra för att förhindra kalv stammar i framtiden. Ställ en sport tränare om ordentlig motion teknik.

Ett varmt bad kan hjälpa lugna musklerna.

En hälsosam kost full av frukt och grönsaker kan bidra till att förhindra muskelspänningar i framtiden. Drick mycket vatten att stanna hydratiserade.