hur man behandlar en läpp bränna från en spansk peppar

Capsaicin från chilipeppar kan lindra din migrän, återuppleva täppta bihålor, bekämpa prostatacancer, bränna fett och lägre blodtryck, enligt studier som sammanställts av webbplatsen ChiliPepperMadness. Dessutom, paprika är hög i vitamin A och viktiga antioxidanter. Men även om du äter chilipeppar eftersom du njuta av deras ljus, kryddig smak, få en peppar bränna på läppen är fortfarande en smärtsam upplevelse – en du vill åtgärda så snart som möjligt.

Tvätta bränna med diskmedel om peppar saft är på de yttre delarna av dina läppar. Diskmedel är formulerad för att lösa oljor från mat. Ta bort tvålen försiktigt med en ren, våt trasa. Låt inte tvål eller vattnet rinna till andra delar av ansiktet.

Badda tvättsprit på läppen. Blöt en bomullstuss eller hörnet av en tvättlapp i tvättsprit och tillämpa den på din bränna. Detta kommer att upplösa och avlägsna oljorna enligt spansk peppar. Torka av alkoholen noggrant med kallt vatten och en trasa.

Mätta en bomullstuss eller trasa i mjölk eller yoghurt. Håll den på läppen tills förbränningen avtar. Använd en ny bomullstuss om du behöver ansöka på nytt mjölk.

Förhindra chilipeppar brännskador på händerna genom att bära hushåll gummihandskar när du hugger eller hantera dem.