hur man behandlar en brännskada bubbla

En brännskada bubbla, även känd som en blåsa, visas oftast med en andra gradens brännskada. En brännskada bubbla är en upphöjd påse på toppen av huden som är fylld med vätska, vanligen tydliga i färg. Bränna bubblor uppstår när huden bränns från kontakt med eld, hetta eller skållning. Korrekt behandling av en brännskada bubbla kommer att förhindra infektion och hjälpa blåsan att läka snabbt.

Identifiera typen av brännskador före administrering behandling. Första gradens brännskador påverkar endast det översta lagret av huden och brukar inte producera bränna bubblor. Andra gradens brännskador påverkar både det översta lagret av huden och skikten av huden under. Andra gradens brännskador orsakar brännblåsor. Tredje gradens brännskador är en allvarlig typ av brännskada, påverkar alla lager av hud och kräver omedelbar läkarvård.

Blötlägg det brända området i kallt vatten för att minska värmen från brännskadan. I stället för blötläggning, kan du använda kalla kompresser på det drabbade området. Använd endast kallt vatten, inte is eller isvatten på en brännskada.

Administrera en antibiotisk salva till bränn bubblan. Täck blister löst med en bit steril gasbinda. Gasväv bör vara större än hela brinnande delen. Säkra med kirurgtejp, noga med att inte fästa bandet till blåsan eller brända hudområdet.

Undvika popping eller bryta blåsan. Öppning blåsan ökar risken för infektion. Brinn bubblan krymper på egen hand. Om bränningen bubblan poppar på egen hand, hålla området täckas för att förhindra exponering och infektion.

Ta en over-the-counter smärtstillande medicin, såsom aspirin eller paracetamol för att lindra smärta. Tillämpa antibiotisk salva och ändra bandage dagligen. Uppmärksam på tecken på infektion, inklusive svullnad, rodnad eller pus. Om något av dessa symptom, kontakta din läkare.