hur man behandlar en ansikts myggbett

Du vet säkert att du måste bära insektsmedel när du är utomhus i områden med mycket mygg. Du kan även bära långa ärmar och byxor för att skydda din kropp. Tyvärr är ditt ansikte ofta förbises. Många människor, särskilt kvinnor som bär smink, inte lägga insektsmedel på deras ansikten. Den goda nyheten är att du kan behandla en ansikts myggbett och minska svullnad och klåda.

Tvätta bettet med tvål och vatten. Du vill vara säker på att området är rent och bakteriefritt för att förhindra infektion. Du kan använda din vanliga ansikts tvål eller rengöringsmedel.

Applicera is på bettet. Ta isen och hålla den mot bettet i 20 minuter (placera isen i en baggie så att det inte rinner över när den smälter). Isen kommer att minska klåda och få ner någon inflammation. Använd kylpåse en gång i timmen under de första sex timmarna efter bettet.

Gör en pasta med en till kött. Häll en tesked vatten över en tesked till kött. Blanda ingredienserna ordentligt. Applicera pastan på bettet.

Använd bakpulver på bettet. Sätt en tesked bakpulver i ett glas vatten. Rör ingredienserna ordentligt. Ta en ren trasa och badda den i blandningen. Håll trasan på bettet i 20 minuter.

Applicera Calamine lotion. Den calamin kommer att minska lusten att repa och bidra till att minska eventuella svullnad på biten området.

Använd hydrokortison kräm på bettet. Du kan köpa hydrokortison över disk. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Den hydrokortison minskar lusten att repa.

Ta en over-the-counter antihistamin. Följ anvisningarna på förpackningen för korrekt dosering. Den antihistamin kommer att hjälpa till att minska klåda, samt minska rodnad och svullnad.