hur man behandlar andra gradens brännskador

Det är inte ovanligt att människor som ska brännas milt här och där hela livet. Men andra gradens brännskador är mycket allvarligare och måste behandlas omedelbart.

Blöt bränningen. Omedelbart efter huden har bränts, är det viktigt att dra bränn i kallt vatten i minst 15 minuter. Håll ren, sval tvättlappar på bränna hela dagen.

Sätt på ett antibiotikum kräm. Krämer eller salvor kommer att bidra till att behandla brännskador och kontrollera smärtan. Applicera krämen så snart bränningen har avslutat blötläggning i kallt vatten.

Täck brännskadan. För att behandla en andra gradens brännskada, täck den med en torr, nonstick tyg såsom gasväv. Säkra gasväv med tejp, och ersätta förbandet med en ren varje dag.

Tvätta bränna varje dag. Det är viktigt att hålla en andra gradens brännskada ren som det läker för att underlätta behandlingen. Tvätta bränna och åter antibiotikum grädde varje dag.

Kom ihåg att bränningen kommer att vara känsliga för upp till ett år. Repa inte bränna även om det kliar och inte utsätta bränna för solljus.

Leta efter infektion. Att behandla en andra gradens brännskada, måste du se till att området inte blir smittad. Leta efter tecken såsom ökad smärta, rodnad, svullnad eller pus. Också undvika att bryta en blåsor för att undvika infektion.

Ta en smärtstillande medel. Andra gradens brännskador är smärtsamma, och med ett smärtstillande kommer att hjälpa behandla symtomen av en andra gradens brännskada.

Få medicinsk hjälp. Om bränningen täcker ett stort område, behandla bränn med hjälp av stegen ovan. Söka medicinsk hjälp för att behandla brännskador.