hur man avvänja off venlafaxin

Venlafaxinhydroklorid är ett antidepressivt läkemedel som är i ett läkemedel som kallas Effexor. Den generiska versionen av läkemedlet är uppkallad efter sin primära ingrediensen, venlafaxin. Upphör att ta läkemedlet, som med många antidepressiva medel som tar över produktionen eller blockering av signalsubstanser i hjärnan, kan orsaka biverkningar såsom irritabilitet, yrsel, huvudvärk, sömnlöshet, trötthet, förvirring och ångest. Avvänjning själv av drogen tar tid och är inte lätt på grund av potentiella utsättningssymtom, men det är mycket möjligt.

Rådgör med din läkare. Du ska aldrig försöka att avvänja dig bort av ett receptbelagt läkemedel utan att rådfråga din läkare. När du gör detta, kommer din läkare att förskriva mindre och mindre doser av venlafaxin tills du är ner till minsta möjliga dos.

Häll ett glas apelsinjuice. Mät hur många uns du häller. Dra isär kapseln av venlafaxin och häll innehållet i saften. Rör om. Drick 90 procent av saft, baserad på mätning du gjort. Gör detta för en vecka.

Upprepa steg två nästa vecka, dricker 80 procent av juice istället för 90 procent.

Fortsätt tills du inte längre tar något venlafaxin. Fortsätt att hälla din minsta dos kapseln i ett glas juice, minska din konsumtion med 10 procent varje vecka tills du har slutat dricka någon saft. (Ref 2)