hur man använder citroneukalyptusolja som ett insektsmedel

Citroneukalyptusolja, när den används tillsammans med andra typer av insektsgifter, erbjuder naturlig och långvarigt skydd från insektsbett. Citron eukalyptus kan hålla insekter borta från dig och dina nära och kära för upp till sex timmar per applikation, vilket är mycket längre än andra naturliga ingredienser såsom citronellaolja.

Använd citroneukalyptusolja som en del av en effektiv insektsmedel formel, tillsammans med DEET och andra naturliga ingredienser, för en mer långvarig produkt. Citroneukalyptusolja tjänar till att förlänga skyddet mot insekter under så lång tid som sex timmar, vilket gör det mycket praktiskt för användning vid fiske, camping och vandring. Du kan också späda ren eukalyptusolja genom att blanda den med din favorit fuktgivande lotion eller solskydd.

Köp ett insektsmedel som innehåller citroneukalyptusolja för att skydda dig mot West Nile-virus, som bärs av myggor. Den Center for Disease Control namn citroneukalyptusolja, tillsammans med DEET och Picaridin, som bland de mest effektiva insektsmedel i områden där West Nile-virus har rapporterats. Ren eukalyptusolja har i studier visat sig vara lika effektiva i avvärja myggor som kommersiella produkter som innehåller upp till 15 procent DEET.

Applicera ren citroneukalyptusolja till utsatta hudområden innan du vågar utomhus. Citron eukalyptusolja är inte alls lika fet som vissa andra typer av oljor som vanligen används som insektsmedel. Du kanske vill använda en liten mängd citroneukalyptusolja till underarmen som ett test för att avgöra om du kanske har en allergisk reaktion, såsom utslag, innan du gnuggar den över hela kroppen.

Var försiktig med att använda citroneukalyptusolja med mycket små barn, eftersom det kan orsaka hudirritationer om för mycket olja används. Dessutom har vissa barn rapporterat att ångorna från citroneukalyptusolja kan orsaka yrsel eller illamående. Undvik att få citroneukalyptusolja i nedskärningar och sår också.

Citron eukalyptus anläggningen är en förnybar resurs, vilket gör oljan det första valet för många miljöaktivister.

Tvätta huden noggrant när du har återvänt inomhus. Använd varmt vatten och tvål för att skrubba citroneukalyptusolja från huden. Detta är särskilt viktigt med små barn, som av misstag kan intar citroneukalyptusolja genom att hålla sina fingrar i munnen, näsan och ögonen.